Mainos

Uskotko älylliseen elämään avaruudessa? Näin ehdokkaat vastasivat

Eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteet jakautuvat tasaisesti tiedustellessa älyllisen elämän mahdollisuutta Maan ulkopuolella. Monet ehdokkaat suhtautuivat kysymykseen huumorilla.

MTV:n vaalikone

MTV:n vaalikoneen kysymyksiin on vastannut yli 1500 eduskuntavaaliehdokasta.

Etsi ehdokasta ja tutustu tarkemmin MTV:n vaalikoneeseen täältä.

Löydät kaikki MTV:n vaaliuutiset osoitteesta www.mtv.fi/vaalit.

Vaalikoneessa ehdokkaille esitettiin väite ”Uskon Maan ulkopuoliseen älylliseen elämään”.

38 prosenttia kaikista ehdokkaista on samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa, 28 prosenttia oli eri mieltä tai jokseenkin eri mieltä ja 34 prosenttia ei ollut puolesta eikä vastaan.

Voimakkainta usko oli piraattipuolueen piirissä, jossa lähes 70 prosenttia oli samaa meiltä tai suhteellisen samaa mieltä väitteen kanssa. Muita väitteen tukijoita olivat itsenäisyyspuolueen ja vihreiden ehdokkaat.

– Tämä ei ole uskon kysymys, mutta pidän mahdollisena, jopa todennäköisenä, että muualla kuin maapallolla on elämää, kommentoi piraattipuolueen ehdokas Uudenmaan vaalipiiristä.

Kristilliset epäilevät väitettä

Kriittisimmin maan ulkopuoliseen älyyn suhtautuivat kristillisdemokraatit, joista 23 prosenttia oli samaa meiltä tai jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa. Eri mieltä tai jokseenkin eri mieltä oli 49 prosenttia.

– Yhtäkään havaintoa ei ole. Me olemme yksin ja se on myös Jumalan sanan kanta tähän asiaan, kristillisdemokraattien ehdokas Uudenmaan vaalipiiristä toteaa.

Monissa puolueissa näkemykset jakautuivat tasaisesti. Kysymys ulkoavaruuden elämästä herätti syvällisiäkin ajatuksia.

– Kun katsoo tähtitaivaalle, niin ei vain usko vaan pitää todennäköisenä Maan ulkopuolista älyllistä elämää, pohti perussuomalaisten ehdokas Uudeltamaalta.

– On olemassa kaksi mahdollisuutta: joko olemme yksin maailmankaikkeudessa, taikka sitten emme. Kumpikin vaihtoehto on yhtä karmaiseva, siteerasi Lapin vaalipiirissä ehdolla oleva vihreä tieteiskirjailija Arthur C. Clarkea.

Monet ehdokkaat korostivat tieteen painoarvoa.

– Ei ole todisteita. Tämä ei ole uskon vaan tieteen asia selvittää, vasemmistoliiton ehdokas Savo-Karjalan vaalipiiristä sanoo.

"Lupaan jättää ufo-veron säätämättä"

Eräät ehdokkaat eivät pitäneet kysymystä tärkeänä vaalien suhteen.

Myös nämä ehdokkaat suhtautuivat kysymykseen huumorilla:

– Täällä maapallollakin on älyllisen elämän kanssa tehtävää, kokoomuksen ehdokas, Varsinais-Suomen vaalipiiri.

– Entä älylliseen elämään eduskunnassa?perussuomalaisten ehdokas, Pirkanmaan vaalipiiri.

– Kunhan eivät tänne tule, ahdasta jo muutenkin! itsenäisyyspuolueen ehdokas, Lapin vaalipiiri.

– En ole näihin törmännyt. Muutan kantaani jos jatkossa näitä tapaan, muutos 2011 -puolueen ehdokas, Uudenmaan vaalipiiri.

– Tähän asti en ole löytänyt todisteita kumpaakaan väitteeseen. En usko että eduskunta siihen voi vaikuttaa, totesi RKP:n ehdokas Uudeltamaalta.

– Keskityn mieluummin pohtimaan, miten täällä maapallolla voimme suojella elämisen edellytyksiä, kommentoi taas keskustan ehdokas Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Aihe herätti myös runsaasti huvitusta.

– En usko, että tähtienvälistä diplomatiaa joudutaan harrastamaan vielä tämän seuraavaan vaalikauden aikana, vihreiden ehdokas Kaakkois-Suomesta kommentoi.

Osa ehdokkaista innostui antamaan myös vaalilupauksia.

– Pyrin aktiivisesti luomaan hyödyllisiä ulkopoliittisia avauksia myös Telluksen ulkopuolelle, lupasi vasemmistoliiton ehdokas Keski-Suomen vaalipiiristä.

– Todennäköisyys on, että älyllistä elämää on, on joskus ollut tai tulee joskus olemaan. Lupaan tosin olla säätämättä ufo-veroa ihan heti, ilmoitti kokoomuksen ehdokas Uudeltamaalta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja