Mainos

Uskonnot aiheuttavat ongelmia työpaikoilla Ranskassa

Lähes puolet ranskalaiskaupungeissa toimivien yritysten henkilöstöjohtajista on havainnut uskonnosta johtuvia ongelmia työpaikoilla. Tänään julkaistun tutkimuksen mukaan ongelmien uskotaan lisääntyvän tulevaisuudessa.

Tyypillisesti ongelmat liittyvät siihen, että työntekijä ei suostu ottamaan vastaan käskyjä naispuoliselta esimieheltä. Naispuolisia työtovereita ei myöskään kätellä.

Osa työntekijöistä on kieltäytynyt käsittelemästä sianlihaa tai alkoholia, vaikka tämä olisi kuulunut työnkuvaan. Myös työpaikalla rukoileminen ja uskonnolliset asusteet ovat aiheuttaneet hankaluuksia.

Tutkimuksen mukaan valtaosa ongelmista johtuu suuresta muslimivähemmistöstä, mutta ongelmattomia eivät ole myöskään ortodoksijuutalaiset ja kristilliset herätysliikkeet.

Ranskassa valmistellaan uutta lainsäädäntöä, joka kieltäisi uskonnollisten asusteiden käytön myös yksityisissä yrityksissä. Tällä hetkellä kielto koskee julkista sektoria.

Muun muassa France Telecom ja IBM France ovat laatineet ohjeistuksen uskonnollisten asusteiden käytöstä töissä. Valtaosa tutkimusta varten haastatelluista henkilöjohtajista kuitenkin katsoo, ettei lainsäädäntöä pidä ulottaa yksityiselle sektorille.

Tutkimuksen toteuttivat Rennesin yliopisto ja kansainvälinen rekrytointitoimisto Randstadt.

(MTV3 - REUTER)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.