Onko järkeä vai ei? Yhdysvaltalaisvirasto kehotti työntekijöitään pitämään maskeja jopa videoneuvotteluissa

Etkö ole varma, kuinka kasvomaskia tulee käyttää? Havainnollistava video näyttää, kuinka kasvomaski asetetaan ja poistetaan kasvoilta oikeaoppisesti 0:50
Katso videolta, miten kasvomaski puetaan oikeaoppisesti.

Suomessa saatiin tänään virallinen suositus kasvomaskien käytöstä. Yhdysvalloissa ollaan jo hieman pidemmällä.

Kasvomaskeilla toivotaan ehkäistävän tai edes hidastettavan koronaviruksen leviämistä. Niiden arvellaan olevan tarpeellisia etenkin julkisissa liikennevälineissä, joissa turvavälien säilyttäminen on usein täysin mahdotonta.

The Hill kirjoittaa, että ainakin yhdessä Wisconsinin osavaltion virastoista maskisuositus on viety varsin äärimmäisille rajoille.

Luonnonvarojen käytöstä vastaava DNR (Department of Natural Resources) suosittelee kasvomaskien käyttöä myös videokokouksissa. Näin siitä huolimatta, että koronavirustartunnan saaminen nettiyhteyden kautta ei kerta kaikkiaan ole mahdollista.

– Käyttäkää maskejanne jopa kotona, kun osallistutte esimerkiksi Zoomin kautta videotapaamisiin, joissa viraston ulkopuoliset voivat nähdä teidät. Olkaa esimerkkinä siitä, kuinka DNR:n virkailijat kantavat huolta muiden terveydestä ja turvallisuudesta, viraston toiminnasta vastaava Preston Cole opasti alaisiaan sähköpostitse.

On kyseenalaista, pitäisivätkö ulkopuoliset virkailijoiden maskeja osoituksena vastuullisuudesta vaiko typeryydestä.

DNR:n tiedottaja yritti selittää asiaa parhain päin:

– Käyttämällä maskeja videokeskusteluissa yleisön kanssa annamme silminnähtävän muistutuksen asiasta. On myös mahdollista, että muuten videoneuvotteluista otetuilla kuvakaappauksilla levitettäisiin väärää mielikuvaa, että osavaltion työntekijät eivät noudata kuvernöörin määräämää maskipakkoa.

Lue myös:

    Uusimmat