Mainos

EU-tuomioistuin: Työnantaja voi kieltää muslimityöntekijöiltä huivin käytön

EU-tuomioistuimen päätöksen mukaan työnantaja voi kieltää työntekijöiltään uskonnolliset ja poliittiset symbolit, kuten muslimityöntekijöiden huivit. Tämä ei oikeuden mukaan ole syrjintää. 

Päätöksen mukaan yrityksen sisäisellä ohjeella voidaan kieltää näkyvien poliittisten, filosofisten ja uskonnollisten tunnusten pitäminen. Tällainen sääntö kohtelee yrityksen kaikkia työntekijöitä samalla tavalla ja velvoittaa yleisesti pukeutumaan neutraalisti, ketään erottelematta, tuomioistuin sanoo. 

EU-tuomioistuimen päätös liittyy tapaukseen, jossa belgialaisyritys antoi potkut musliminaiselle, kun tämä ei luopunut huivin käytöstä työssään. 

Jo viime vuonna oikeus katsoi neuvoa-antavassa lausunnossaan, että muslimien huivien kieltäminen voi olla sopivaa, kunhan sama kielto ulottuu kaikkien uskontojen symboleihin. 

Muslimihuivin kaltaisista uskonnollisista symboleista on tullut kuuma poliittinen aihe eri puolilla Eurooppaa. Europarlamentin suurinta ryhmää EPP:tä johtava Manfred Weber kiitteli EU-tuomioistuimen päätöstä tuoreeltaan tviitissään. Hänen mukaansa eurooppalaisten arvojen pitää näkyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.