Uskomaton tutkimusväite: Tämä voi ehkäistä jatkuvaa sairasteluasi?

Sinun ei välttämättä tarvitsekaan ehkäistä ja parantaa flunssaa nauttimalla C-vitamiinia. Uuden tutkimuksen valossa voidaan nimittäin todeta, että stressaaminen voi parantaa ikävän taudin!

Daily Mailin mukaan stressi saattaa olla jopa tappavaa – se nimittäin nostaa tulehdusmolekyylien määrää, mikä voi johtaa jopa syöpään tai verisuonten tukkeutumiseen.

Uusien todisteiden valossa voidaan kuitenkin todeta, että hetkelliset stressipurskahdukset voivat tosiasiassa olla hyödyllisiä terveydellesi: tutkijoiden mukaan ne torjuvat infektioita, edesauttavat haavojen paranemista ja nopeuttavat elpymistä leikkauksen jälkeen. Nyt tutkijat ehdottavatkin stressihormonien piikittämistä ihmisiin paremman terveyden toivossa.

Vain pieni stressimäärä riittää

Stanfordin Yliopiston tutkijat sanovat, että kyseiset injektiopistokset olisivat erityisen hyödyllisiä leikkauksesta toipuville tai kelle tahansa, joka haluaa antaa immuunijärjestelmälleen kunnollisen lisäpotkun.

Vuonna 2009 tehdyssä tutkimuksessa mitattiin 57 polvileikkauspotilaan stressitasoja ottamalla heiltä verikoe ennen leikkausta. Tämän jälkeen potilaiden parantumista mitattiin vuoden kuluttua leikkauksesta. Tutkijat saivat selville, että eniten leikkausta stressanneet potilaat olivat toipuneet nopeammin, eivätkä he kärsineet kivuista tai polven toimintavaikeuksista samalla tavalla kuin vähemmän stressanneet potilaat.

Tutkijat haluavat kuitenkin tähdentää, että stressihormoni voi olla hyväksi vain todella pienissä annoksissa. Jatkuva ja pitkäaikainen stressi on edelleen todella vaarallista, ja saattaa johtaa aikaisemmin mainittuihin haittavaikutuksiin.

(MTV3)
Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja