Uskomaton selviytymistarina: Koiran nopea reagointi pelasti taaperon hengen

Leala-koiraa käy kiittäminen siitä, että Kenneyn perheen Alexander-poika on vielä elossa. Lue uskomaton tarina!

Australialainen Alexander Kenney, 2, löydettiin syyskuun 5. päivänä kellumasta kasvot alaspäin perheystävän tontilla sijaitsevasta padosta. Pikkupojan onneksi perheen 9-vuotias stafforshirenbullterrieri, Leala, oli huomannut ensimmäisenä pojan hädän, eikä se jäänyt toimettomaksi.

Pojan perään patoon rynnännyt, yleensä vettä vihaava Leala juoksi talolle litimärkänä ja epätoivoisena huomiota kerjäten ohjaten muut pojan luo.

– En toivonut näkeväni sitä. Se oli sekoitus epäuskoa, kauhua ja surua, se oli sanoinkuvaamatonta, mutta sitten kaikki oli kuin sumua, Alexanderin isä, David, kertoi australialaiselle Coffs Coast Advocate -sivustolle hetkestä, jolloin löysi poikansa padosta.

Seuraavat 27 minuuttia isä ja hänen kaksi ystäväänsä antoivat pojalle ensiapua saaden hänen sydämensä käynnistymään jälleen ennen ensihoidon saapumista.

Paikalle saapunut ambulanssi ajoi Alexanderin Lisa-äidin ohi, kun tämä oli palaamassa ystäviensä talolle.

– En uskonut, että siellä olisi minun lapseni, en uskonut, että sillä oli mitään tekemistä meidän kanssamme, ja sitten näin helikopterin taivaalla ja koko paikka olikin täynnä poliiseja ja ambulansseja, ja poikani vain makasi siellä täysin tajuttomana, Lisa kertoi.

Helikopterin henkilökunta veti äidin sivummalle kertoakseen tapahtuneesta.

– He vetivät minut sivummalle ja kertoivat, että kyseessä oli pahin mahdollinen, eikä toivoa juuri olisi. Että minun pitäisi valmistautua pahimpaan mahdolliseen lopputulokseen.

Jos Facebook-upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alexander lennätettiin sairaalaan, jossa hänet saatettiin koomaan.

– Lääkärit sanoivat, että "Valmistaudu siihen, ettet vie poikaa enää kotiin, ja jos viet, hänellä luultavasti on jonkin sortin aivovaurio", Lisa muistelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

48 tunnin päästä Alexander herätettiin koomasta, ja vastoin kaikkia oletuksia hän palautui nopeasti omaksi itsekseen. Kun poika pystyi puhumaan, hän pyysi ensimmäisenä suukkoja kaikilta perheenjäseniltään.

Lääkärit hämmästyivät Alexanderin parantumisesta ja totesivat, että ajoissa suoritettu ensiapu pelasti pojan hengen. David-isän mukaan seuraukset olisivat voineet olla todella vakavat ilman hänen nopeasti toimineita ystäviään – joista toinen oli juuri käynyt ensiapukurssin –  ja erityisesti ilman Leala-koiran hämmästyttävää ja nopeaa reagointia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja