Uskomaton sääntö Saudi-Arabiassa: Naiset joutuvat imettämään aikuisia miehiä?

Naisten asema on jo valmiiksi heikko Saudi-Arabiassa. Mikäli blogipaljastukseen on uskomista, ei näytä siltä, että maassa oltaisiin ottamassa kovinkaan suuria edistysaskelia kohti tasavertaisuutta!

Twodaymag-blogin kirjoitus hämmästyttää paljastamalla Gulf Newsin uutisen, jonka mukaan naisten tulisi Saudi-Arabiassa ottaa aikuisia miehiä rintaruokintaan. Voiko tämä olla tottakaan? Näin ainakin blogisti näyttää väittävän. Lue alta tiivistelmä kummallisista väittämistä, joita kyseisestä säännöksestä on esitetty!

Erotetaan sukulaiset ja rakastajat

On yleisessä tiedossa, että naisten ja miesten tulee Saudi-Arabiassa olla varovaisia seurustellessaan keskenään. Tiukka islamilainen laki kieltää eri sukupuolten yhteydet mikäli kyse ei ole sukulaissuhteesta.

Blogiuutisen mukaan saudit ovatkin tehneet fatwan, eli uskonnollisen lausuman, joka esitettiin pätevöityneelle uskonoppineelle.

Kyseinen fatwa velvoittaisi naisia, jotka joutuvat olemaan tekemisissä miesten kanssa arkipäiväisissä asioissa, rintaruokkimaan miehiä. Tällä logiikalla mies voidaan rinnastaa sukulaisiin eikä potentiaalisiin rakastajiin.

Suurin ehdotuksesta kummunnut ongelma ei kuitenkaan ollut itse rintaruokinta vaan kysymys siitä, miten miehet saisivat maitoa. Ehdotuksena oli, että naisen ei välttämättä tarvitsisi imettää miestä, vaan hänen tulisi pumpata rintamaitonsa lasiin ja antaa se miehelle.

Toiset ovat kuitenkin kritisoineet tätä keinoa, ja esimerkiksi sheikki Abi Ishaq Al Huwaini uskoo vahvasti, että rintamaito tulisi nauttia suoraan naisen rinnoista.

Toimiva laki?

Silti mietityttävä asia on se, kuinka kaksi eri sukupuolta edustavaa henkilöä voi tulla näin lähelle toisiaan ilman vankilaan joutumista? On myös epäloogista ajatella, että nainen pystyisi imettämään milloin vain, muulloinkin kuin synnytyksen jälkeen.

– Koko asia osoittaa, kuinka tietämättömiä ihmiset ovat. Meillä on monia tärkeitä asioita joista pitäisi puhua, on naurettavaa kuluttaa aikaa puhumalla aikuisten imetyksestä, kritisoi puolestaan blogisti Eman Al Nafjan.

Kuvat: Colourbox.com

Lue koko blogikirjoitus: Open Salon

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja