Mainos

Uskomaton menestystarina! Sankarinallet odottavat vaikeassa tilanteessa olevia lapsia – MTV Uutiset vieraili paloasemalla, jossa leluja on jo massiivinen määrä

1:40

Nalleja odotettiin tulevan muutamia satoja, mutta niin vaan keskiviikkona jo iltapäivästä pehmoleluja oli arviolta jopa tuhansia. 

Tänään vietettiin Helsinki-päivää, jossa myös Helsingin pelastuslaitos oli mukana. Kaikki Helsingin pelastusasemat olivat yleisölle avoinna kello 10–18.

Helsinki-päivän aikana lapset saivat osallistua pienten potilaiden auttamiseen lahjoittamalla nallen pelastuslaitokselle.

– Ensihoitotilanteessa on mukava antaa lapselle jotain. Lapsi unohtaa mitä on sattunut, jolloin häntä on helpompi tutkia ja hänelle tulee parempi mieli, palomies- sairaankuljettaja Teemu Andersson sanoo.

– Teimme pienen somekampanjan, mihin ihmiset ovat tarttuneet ja ihan normaalit lapset tuovat meille nalleja. Täällä oli jo aamulla pitkä jono lelunluovutuspisteelle.

Nalleille puetaan sankarin viitat

Lahjoitetut nallet pestään, jonka jälkeen niille puetaan sankarinallen viitta. Tämän jälkeen nallet laitetaan pusseihin ja ambulanssiin odottamaan pieniä potilaita.

Nalleja odotettiin luovutettavan noin 150 kappaletta, mutta niitä lahjoitettiin palomies- sairaankuljettaja Antton Vehmaan mukaan tuhansia.

– Lasten lisäksi myös yritykset ovat osallistuneet nallejen lahjoittamiseen, Vehmas sanoo.

Kaikki nallen luovuttaneet saivat diplomit. Ensimmäinen erä loppui jo puolen päivän aikaan, joten niitä tulostettiin pitkin päivää lisää.

Sankarinalle-nimitys tulee nallen tavasta tukea potilasta.

– Nalle auttaa hädässä olevaa lasta ja on lapsen kaveri. Siksi sitä kutsutaan sankarinalleksi, se on vähän niin kuin palomies; pelastaja ja sankari, Andersson sanoo.

– Sankarinalleille puettavat viitat tehdään kierrätetyistä vaatteista, eli siinä toistuu sama kierrättämisen ideologia, mikä tässä on alun perin ollut, Vehmas sanoo.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja