Uskoisitko 80-vuotiaaksi? Näin Lenita Airisto on muuttunut vuosien saatossa

Lenita Airisto täyttää vuoden 2017 ensimmäisenä päivänä tasan 80 vuotta.

Lenita Airisto täyttää tänään 1. tammikuuta 2017 80 vuotta. Tammikuun 1. päivänä vuonna 1937 syntynyt Airisto on tullut tutuksi suomalaisille vuosien saatossa muun muassa tietokirjailijana, televisiotoimittajana, luennoitsijana, yrittäjänä sekä diplomiekonomina.

Vuonna 2008 Taloustutkimuksen teettämässä tutkimuksessa Lenita Airisto sijoittui Suomen kymmenen vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon. Airisto oli mukana myös Helsingin Sanomien vuonna 2011 YK:n kansainvälisen naistenpäivän satavuotisjuhlan kunniaksi tekemällä Suomen sadan parhaan naisen listalla.

Airisto on saanut myös Suomen leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkin.

1960-luvun alusta lähtien Airisto toimi televisiotoimittajana ja keskustelijana eri ajankohtaisohjelmissa. Hänet muistetaan muun muassa vuosina 1967−1969 televisiossa nähdystä Jatkoaika-ohjelmasta, jota hän juonsi Aarre Elon ja Hannu Taanilan kanssa. Vuosina 1988–1991 hänet nähtiin tv-ruuduissa 7. hetki -ohjelmassa.

Lenita Airisto oli naimisissa RKP:n kansanedustaja Ingvar S. Melinin kanssa vuosina 1961–1971. Airisto seurusteli 1970-luvulla Vesa-Matti Loirin kanssa.

Airisto on tullut tunnetuksi myös terävistä mielipiteistään –hän on muun muassa arvostellut suomalaisten pukeutumista ja kritisoinut suomalaisten huonoa englannin kielen artikulaatiota.

Katso alta runsas kuvakavalkadi Lenita Airiston elämän varrelta!

---

Katso alla videoklippejä, joissa 80-vuotissankari Lenita Airisto on mukana.

25:14


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja