Uskaltaisitko päästää tekoälyn lääkäriksesi? Se on jo käytössä ja paranee jatkuvasti, kertoo työelämäprofessori

Uskaltaisitko päästää tekoälyn lääkäriksesi? Sitä kehitetään jo, kertoo työelämäprofessori 1:56
Videolla Ojanperä keskustelee lisää siitä, miksi pelkkä tekoälyn antama diagnoosi ei riitä, ja miten villeiksi tekoälyn tehostama terveydenhoito voi mennä.

Tuleeko tekoäly toimimaan tulevaisuudessa lääkärinäsi, vai tarvitaanko ihminen aina väliin turvaamaan terveydenhoito?

Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Silo AI tekoäly-yrityksen hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä kertoo, että terveydenhuollossakin ollaan kovin kiinnostuneita tekoälyn mahdollisuuksista. Tekoälyä koulutetaan muun muassa auttamaan lääkärin sanelemien potilaskertomusten kirjoittamisessa. Tämä asettaa paineita myös tekoälyn tarkkuuden kehittämiselle.

– Eihän se voi puhua puutaheinää, sen pitää olla oikein, Ojanperä sanoo. 

Tekoäly pätevöityy lääkärinä

Haastattelussa hänelle esitetään myös ajatus siitä, miten tulevaisuuden tekoäly kuuntelisi potilaan oireet ja diagnosoisi niiden perusteella vaivan. 

Tätä tehdäänkin jo, se on käytössä, ja se paranee koko ajan, Ojanperä kertoo. 

Hänen mukaansa kuitenkin diagnoosin antamisen ja tekoälyn väliin halutaan yhä aina ihmislääkäri. Tekoäly on tässä vain tukiäly.

– Eihän me haluta antaa sille tekoälylle sitä lopullista päätöstä, että mikä sinua vaivaa.

Videolla hän keskustelee lisää siitä, miksi pelkkä tekoälyn antama diagnoosi ei riitä, ja miten villiksi tekoälyn tehostama terveydenhoito voi mennä.

Näin tavallinen kansalainen saa tekoälystä hyvän rengin 10:03
Katso videolta koko Ojanperän haastattelu. Siinä hän antaa vinkkinsä siitä, mitä ihmisten kannattaisi juuri nyt tehdä tekoälyn kanssa ja miten tekoäly tulee tulevaisuudessa muokkaamaan Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat