Useita HYKSin lääkäreitä epäillään korruptiosta

Poliisi tutkii useiden Helsingin yliopiston professoreiden ja Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan eli Hyksin johtavien lääkäreiden lahjus- ja muita talousrikosepäilyjä.

Ylen Tv-uutisten tietojen mukaan poliisi tutkii HYKSin lääkäreiden korruptioepäilyjä. kyseessä ovat lääkäreiden matkusteluun ja sairaalan laitehankintoihin liittyvät lahjomaepäilyt sekä tutkimusmäärärahojen mahdolliset väärinkäytökset.

Helsingin poliisilaitoksen talousrikostutkijat keräävät todistusaineistoa väitteistä, joiden mukaan Helsingin yliopiston professoreina toimivat ja samalla Hyksin johtavissa asemissa olevat lääkärit olisivat vuosien ajan syyllistyneet taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tutkintaan ryhdyttiin sairaalapiirin sisältä tulleiden nimettömien ilmiantojen vuoksi. Poliisi sanoo suhtautuvansa vihjeisiin vakavasti.

Tv-uutisten mukaan poliisi on käytännössä tehnyt päätöksen esitutkinnan käynnistämisestä. Poliisi tutkii mm. erityisvaltionosuuksien epäselvyyksiä ja laskutusväärinkäytöksiä. HYKS saa evo-rahoja vuosittain runsaat 200 miljoonaa markkaa. Lisäksi tutkitaan sairaalan laitehankintojen ja tutkimusohjelmien rahoitusta. Ylen uutisten mukaan kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun lääkärien väitetty korruptio on johtamassa rikostutkintaan.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat