Mainos

Usain Boltin tähdittämät kulta-ajat ovat historiaa, Jamaikan pikajuoksun nykytila huolestuttaa mestarivalmentajia – "Meillä on ongelma"

Jamaikan miesten pikajuoksujoukkue ei ole enää huippuvuosiensa loistossa. Jamaikassa ollaan myönnetty jo totuus.

Vielä muutama vuosi sitten Jamaika hallitsi pikajuoksuratoja Usain Boltin ja Asafa Powellin johdolla. 32-vuotias Bolt lopetti kilpauransa vuoteen 2017, eikä Powellkaan ole enää läheskään takavuosiensa kunnossa. Jamaikan miesten pikajuoksu on tällä hetkellä tukalassa tilanteessa, eikä tilanteeseen näytä ainakaan hetkeen tulevan parannusta.

– Vaikuttaa siltä, että olemme jälleen tuollaisessa yhdenlaisessa syklissä. Junioritasolla on mielestäni lahjakkuuksia, jotka voisivat kehittyä, mikä nostaisi meidät jälleen eturiviin, Boltiakin valmentanut juoksuvalmentaja Glen Mills kommentoi Reutersille.

Vaikka naisten puolella tilanne ei näytä läheskään niin huonolta, ei miesten pikajuoksun nykytilanne ole suinkaan sattumaa. Juoksuvalmentaja Stephen Francis huomasi edessä vaanivan huolen jo muutama vuosi sitten.

– Se johtuu huonosta valmennuksesta, huonosta ympäristöstä, huonoista vaikutuksista ja kurin puutteesta. Kaikki nuo asiat ovat syitä romahdukseen. Sanoin muutama vuosi sitten, että meillä on vielä tulossa ongelma miessprinttereiden kanssa Jamaikassa, Francis kertoo.

Shelly-Ann Fraser-Pryce ja Elaine Thompson pitävät Jamaikan lippua korkealla naisten pikajuoksussa ja lupaavia lahjakkuuksia puskee tähtikaksikon takaa, mutta mieslahjakkuudet loistavat poissaolollaan.

– En tiedä, voiko kukaan sanoa, mistä seuraava huippulahjakkuus tulee, Francis jatkaa huolestuneena.

Lähde: Reuters

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja