Mainos

USA valmiina siirtämään joukkojaan Pohjois-Korean lähelle

Yhdysvallat on valmiina siirtämään sotakalustoaan lähelle Pohjois-Koreaa. Tarkoituksena on varautua Pohjois-Korean mahdollisiin sotilastoimiin, jos Irakin sota syttyy, kertoivat amerikkalaiset turvallisuusviranomaiset myöhään eilen. Viranomaisten mukaan pommikoneita, hävittäjiä ja sotalaivoja on asetettu hälytystilaan mahdollista läntiselle Tyynellemerelle siirtämistä varten.

Pohjois-Korea arvosteli tänään Yhdysvaltain suunnitelmia sanoen niiden osoittavan, että Yhdysvallat aikoo murskata Pohjois-Korean stalinistisen hallinnon. -Yhdysvallat aikoo kasvattaa sotilaallista voimaansa Japanissa ja Etelä-Koreassa tarkoituksena musertaa meidät kuoliaaksi, Pohjois-Korean radiossa sanottiin Etelä-Korean uutistoimiston Yonhapin mukaan. Alueelle oltaisiin amerikkalaisten viranomaistietojen mukaan siirtämässä esimerkiksi F-16-hävittäjiä ja B-52-pommikoneita sekä laivastoyksiköitä. Maajoukkoja Korean lähialueille ei ole tarkoitus lähettää. Yhdysvalloilla on jo Etelä-Koreassa 37 000 hengen vahvuinen joukko.

Puolustusministeri Donald Rumsfeld ei kuitenkaan ole uutistoimisto Reutersin saamien tietojen mukaan tehnyt mitään lopullista päätöstä sotakaluston siirtämisestä. Lisäjoukkoja oli pyytänyt amiraali Thomas Fargo, joka toimii Yhdysvaltojen Tyynenmeren ja Aasian rannikkoalueiden joukkojen päällikkönä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.