Mainos

USA tukee vahvasti Ahtisaaren Kosovo-suunnitelmaa

Erityislähettiläs Ahtisaaren suunnitelmassa Kosovolle tarjotaan rajoitettua itsenäisyyttä. YK:n turvallisuusneuvoston on määrä päättää asiasta kesällä.

Apulaisulkoministeri Nicholas Burns aikoo korostaa Yhdysvaltain vahvaa tukea erityislähettiläs Martti Ahtisaaren Kosovo-suunnitelmalle, kun hän ensi viikolla neuvottelee EU:n ja Naton edustajien kanssa Brysselissä. Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja.

- Burnsilla on joukko Kosovoa koskevia tapaamisia Euroopan johtajien kanssa, ja niissä hän aikoo viestittää Yhdysvaltain vahvan tuen Ahtisaaren suunnitelmalle, tiedottaja Sean McCormack sanoi.

Ahtisaaren suunnitelmassa tarjotaan Kosovolle rajoitettua itsenäisyyttä. YK:n turvallisuusneuvoston odotetaan päättävän Kosovon asemasta kesäkuun loppuun mennessä.

Apulaisulkoministeri Burnsin on määrä tavata Brysselin-vierailullaan muun muassa EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana ja Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer. Kosovon lisäksi esille nousevat Iranin ja Afganistanin tilanteet.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.