Mainos

USA teki ratsian Irakin hallintoneuvoston jäsenen kotiin

Irakin hallintoneuvoston jäsen Ahmed Chalabi on irtisanoutunut yhteistyöstä miehitysjoukkojen kanssa. Hän irtisanoutui vastalauseena sille, että amerikkalaiset ratsasivat hänen kotinsa.

Irakin poliisi ja amerikkalaisjoukot tekivät viime yönä yllätysiskun Irakin hallintoneuvoston jäsenen Ahmed Chalabin kotiin ja toimistoon Bagdadissa. Ratsian yhteydessä poliisi ja sotilaat takavarikoivat mm. asunnon yhteydessä sijaitsevan toimiston tietokoneita ja osan arkistoa, kertoivat Chalabin avustajat.

Ratsiasta tuohtunut Chalabi ilmoitti päivällä katkaisseensa kaikki yhteydet Yhdysvaltain johtamaan miehityshallintoon. Hänen mukaan ratsian yhteydessä oli vähältä syntyä tulitaistelu toimiston vartijoiden ja amerikkalaisjoukkojen tukemien irakilaispoliisien välillä.

- Minä olen Amerikan paras ystävä Irakissa; jos miehityshallinto pitää välttämättömänä tehdä aseellisen hyökkäyksen kotiini, näette minkälainen miehityshallinnon ja Irakin kansan välinen suhde on, Chalabi sanoi toimittajille.

Yhdysvaltain entinen suosikki vetosi samalla presidentti George W. Bushiin, jotta tämä luovuttaisi Irakin itsemääräämisoikeuden viipymättä irakilaisille.

- Minun viestini miehityshallinnolle on: päästäkää kansani vapaaksi. Olemme kiitollisia presidentti Bushille Irakin vapauttamisesta, mutta nyt on aika irakilaisten hoitaa omat asiansa, hän sanoi.

Chalabi eli maanpakolaisena Saddam Husseinin kauden lopulla ja palasi Irakiin vasta Husseinin syrjäyttämisen jälkeen. Monet olivat arvelleet, että Chalabi olisi Irakin tuleva johtaja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.