Mainos

USA:n velkakattokriisi: Luottoluokituksen aleneminen heijastuisi pörsseihin

Yhdysvaltain luottoluokitus uhkaa laskea, ellei maa pääse sopuun velkakaton nostosta. Luottoluokituksen lasku heijastuisi suoraan maailmantalouteen ja USA:n talouteen sekä nostaisi maan lainakustannuksia.

Luottoluokittaja Moody'sin mukaan Yhdysvallat saattaa menettää kolmen A:n luokituksensa lähiviikkoina. USA:n luokitus on Moody'sin tarkkailussa.

Sampo Pankin ja Nordea Pankin pääekonomistien mukaan USA:n valtion velkapaperit olisivat luokituksen laskusta huolimatta turvallisin dollarimääräinen sijoituskohde.

– USA on ollut yksi luotettavimmista valtioista velanhoidon suhteen. Se luokituksen lasku hätkähdyttäisi rahoitusmarkkinoita ja näkyisi myös pörssissä, Sampo Pankin Pasi Kuoppamäki kertoo MTV3 Uutisille.

Nordean Martti Nybergin mukaan demokraatit ja republikaanit käyvät nyt kovaa valtataistelua. Hän uskoo kuitenkin, että velkakaton nostosta päästään sopuun ja siten luottoluokitus säilyisi ennallaan.

– Eiköhän siitä päästä sopuun. Velkakattoa on nostettu useita kymmeniä kertoja viime vuosien aikoina ja niin tullaan tekemään nytkin, Nyberg uskoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.