USA:n presidentinvaalit lähestyvät, kuka voittaa? "Trump on puolustusasemissa"

USA:n vaalitaisto tiivistyy: Miten epävarmoja äänestäjiä houkutellaan? 8:29
Yhdysvaltain presidentinvaalit lähestyvät.

Viimeisimpien tietojen mukaan vain kaksi prosenttia äänestäjistä ei ole vielä valinnut ehdokastaan. 

Ensi viikon tiistaina on Yhdysvaltain presidentinvaalit. Nordic West Officen johtajan Kristiina Heleniuksen mukaan mitään uusia käänteitä vaalitaistossa ei ole vähään aikaan ollut, vaan jo muutama kuukausi on menty samaa rataa. 

Donald Trump pysyy Heleniuksen mielestä tutuissa ja turvallisissa äänestäjissään, kun taas Joe Biden on yrittänyt koko ajan tehdä uusia aluevaltauksia ja laajentamaan äänestäjäkuntaa.

– Kampanjoinnista voisi päätellä sen, että Trump on puolustusasemissa. Hän tapaa tämänhetkisiä kannattajiaan, kun taas Biden yrittää mennä sellaisille alueille, jotka eivät ole niin varmasti hänen vahvuusaluettaan, Helenius sanoo.

"Trumpilta on koko ajan vuotanut äänestäjiä"

Viimeisimpien tietojen mukaan vain kaksi prosenttia väestöstä ei ole vielä päättänyt, kumpaa ehdokasta aikoo äänestää tulevissa vaaleissa. Bidenilla on 13 osavaltiota, jotka varmasti menevät demokraateille. Samalla Trumpillakin on 13 osavaltiota, joissa äänestetään republikaaneja. 

– Trumpilta on koko ajan vuotanut kannattajia, mutta jännää on se, että nyt esimerkiksi mustat miehet kannattavat Trumpia enemmän kuin neljä vuotta sitten. Jokin hänen tyylissään on vedonnut heihin, voisi kuvitella, että se on ollut machomainen suhtautuminen koronaan.

Esikaupunkien naiskannattajat ovat Heleniuksen mukaan puolestaan alkaneet kannattaa enemmän Bidenia. 

Isossa kuvassa Biden johtaa selvästi kyselyjen perusteella ja Trump on altavastaaja. Nähtäväksi jää, kuka voittaa tämän tiukan presidenttikamppailun.

Lue myös:

    Uusimmat