Mainos

USA:n pankkikriisipaketille varovainen vastaanotto

Yhdysvalloissa odotellaan markkinoiden reaktiota tänään presidentti George W.Bushin vahvistamaan pankkikriisipakettiin. Uuden, jättimäisen tukipaketin myötä Yhdysvallat varautuu ostamaan pankkien osakkeita 250 miljardilla dollarilla.

Wall Streetillä keskeisten pörssien indeksit ovat avanneet hieman eilistä varovaisempaan nousuun, sijoittajien pureksiessa Yhdysvaltain päätöstä pumpata pankkeihin rahaa.

Teollisuusosakkeiden kurssikehitystä kuvaava Dow Jones -indeksi eteni avauksessa 2,6 prosenttia. Teknologiapainotteinen Nasdaq kehittyi maltillisempaa 0,4 prosentin tahtia.

Tällä hetkellä markkinoilla ei tunnuta tietävän, miten lopullisesti muotoiltuun pankkikriisipakettiin pitäisi suhtautua.

Presidentti Bush onkin yrittänyt vakuutella, että pankkien osittainen haltuunotto on väliaikainen mutta välttämätön toimenpide.

- Kaikki uudet toimet varmistavat, että veronmaksajat ovat turvassa. Valtion osuus on rajallinen ja väliaikainen. Näillä toimilla ei oteta vapaita markkinoita haltuun, vaan suojataan ne, Bush totesi puheessaan aiemmin tänään.

Pankkien valtiollistamiseen on suhtauduttu Yhdysvalloissa toistaiseksi hyvin hämmentyneesti, ovatpa jotkut talousanalyytikot jopa tuominneet hankkeen täysin vapaan markkinatalouden vastaisena.

Presidentti Bush on itse ollut hyvin haluton menemään näin pitkälle pankkikriisin ratkaisemisessa. Presidentin neuvonantajat ovat kuitenkin saaneet Bushin vakuuttuneeksi osittaisen valtiollistamistamisen tärkeydestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.