Mainos

USA esittelee merimahtiaan Kiinan nenän edessä - Katso video

Yhdysvallat on esitellyt lentotukialustaan vietnamilaisille viranomaisille kiistellyllä Etelä-Kiinan merellä. Yhdysvallat esitteli omaa ydinkäyttöistä mahtialustaan vain vajaa viikko sen jälkeen, kun Kiina oli laskenut vesille maan ensimmäisen lentotukialuksen.

Kiinan nopeasti edennyt merivoimien vahvistaminen on hermostuttanut useita pienempiä alueen valtioita.

Vietnamin armeijan ja hallituksen virkamiehille järjestettiin viikonloppuna tunnin kierros USS George Washington -lentotukialuksella. Kyseessä oli symbolinen ele Vietnamin ja Yhdysvaltojen lähentyneistä sotilaallisista suhteista.

USS George Washington on periaatteessa kelluva kaupunki, johon mahtuu noin 5000 miehistön jäsentä ja 70 lentokonetta. Aluksessa on myös oma sairaala.

Kyseessä on yksi maailman suurimmista taistelulaivoista.

Kiina kokeili ensimmäistä lentotukialustaan viime keskiviikkona. Kyseessä on kunnostettu venäläinen alus, joka oli laajassa remontissa uusittu täydellisesti paljaasta rungosta lähtien.

Peking on nimennyt Etelä-Kiinan meren yhdeksi maan erityisen kiinnostuksen alueeksi. Tämä tarkoittaa, että Kiina saattaa olla valmis suojaamaan kiinnostuksensa kohdetta jopa sodan uhalla.

Myös Yhdysvalloilla on intressejä pitää tärkeät laivareitit vapaassa käytössä alueella. Monilla Aasian valtioilla on vaatimuksia kyseisiin merialueisiin, joissa saattaa piillä runsaasti luonnonrikkauksia.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.