Mainos

USA ehdottaa YK:ssa uutta esitystä Irakista?

Yhdysvallat ja Britannia aikovat pian esittää uusia ehdotuksia YK:n Irakia koskevaan päätöslauselmaesitykseen, kertoi Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov tänään.

Ivanovin mukaan uusissa ehdotuksissa otettaisiin huomioon Venäjän esittämiä näkökantoja. Ivanov kertoi puhuneensa asiasta puhelimessa Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin kanssa. -Powell kertoi, että parin päivän kuluessa Yhdysvallat ja Britannia esittävät uusia ehdotuksia päätöslauselmaan. Ne ottavat huomioon Venäjän näkökantoja, Ivanov sanoi.

Venäjä on vastustanut asevoiman käyttöä Irakia vastaan ja ollut Ranskan kanssa samoilla linjoilla kannattaen kahden päätöslauselman politiikkaa. Toisessa Irakille asetettaisiin tiukka takaraja, johon mennessä sen olisi suostuttava YK:n asetarkastajien tarkastuksiin ja toisessa määritettäisiin, minkälaisia seurauksia Irakille aiheutuu, jos se ei noudata ensimmäistä.

Diplomaatit arvelivat tänään New Yorkissa, että Yhdysvallat saattaa luopua vaatimasta asevoiman käyttöä Irakia vastaan.

YK:n turvallisuusneuvostossa on meneillään avoin keskustelu, jossa Yhdysvaltain kanta on saanut osakseen voimakasta arvostelua. Ranskan ja Venäjän lisäksi turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenistä Kiina on ollut voiman käyttöä vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomi 18.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.