Urheilija on vailla maata olympialaisissa – pudotti Tokion kultasuosikin

4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti paikan päältä Tokiosta olympialaisten olosuhteista

Kaksi kertaa peräkkäin taekwondon 57-kiloisten sarjassa olympiakultaa voittanutta Jade Jonesia veikattiin ensimmäiseksi brittinaiseksi, joka voittaisi kultaa kolmesti peräkkäin. Pakolaisten olympiajoukkueen Kimia Alizadeh kukisti kuitenkin britin tämän avausottelussa.

Riossa Iranin lipun alla 57-kiloisten sarjassa olympiapronssia voittanut Alizadeh voi ottaa nyt ensimmäisen mitalin pakolaisten olympiajoukkueelle. Walesiläinen Jones voitti kultaa Lontoossa 2012 ja Riossa 2016.

23-vuotias Alizadeh pakeni viime vuonna kotimaastaan Iranista.

– Olen vain yksi miljoonista Iranin sorretuista naisista, joilla hallinto on leikkinyt vuosien ajan, Alizadeh sanoi viime vuonna New York Postissa.

Olympiapronssin lisäksi Alizadeh on voittanut kaksi MM-mitalia. Iranin taekwondoliitto esti Alizadehia kilpailemasta minkään muun maan väreissä maanpaon jälkeen.

– En halunnut olla osa sitä kaksinaismoralismia, valheita ja epäoikeudenmukaisuutta, Alizadeh totesi.

Pakolaisten olympiajoukkue ei ole koskaan aiemmin ottanut olympiamitalia. Se oli ensimmäistä kertaa mukana viisi vuotta sitten Rion olympialaisissa.

Alizadeh on hyvässä vauhdissa ottamaan ensimmäisen mitalin. Hän oli vaikeuksissa puolivälierässä, mutta eteni välieriin kaatamalla Kiinan Lijun Zhoun uskomattomalla pääpotkulla. Välierässä vastaan asettuu Venäjän olympiakomitean joukkueen Tatiana Minina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja