Uransa lopettanut Jarno Koskiranta paljasti, koska ratkaisu syntyi: "Tämä on viimeinen puserrus"

Jarno Koskirannan pitkä ura tuli päätökseen: "Päätös kypsyi jo pidemmän aikaa" 1:55
Jarno Koskirannan pitkä ura tuli päätökseen: "Päätös kypsyi jo pidemmän aikaa".

Uransa Ilveksen pronssijuhliin lopettanut keskushyökkääjä Jarno Koskiranta myönsi, että pronssipeliin valmistautuminen oli poikkeuksellisen hankalaa.

Kesken kauden Ilvekseen SaiPasta siirtynyt Koskiranta kertoi tehneensä lopettamispäätöksensä kauden aikana. Julkisuuteen päätös tuli vasta torstaina, ja muun muassa Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kertoi kuulleensa asiasta ottelupäivänä.

– Kauden aikana vahvistui. Etenkin, kun päätin lähteä tänne kokeilemaan, että saisiko vielä toisen pojan (voittopokaalin) kotiin. Siinä päätin, että tämä on viimeinen puserrus, Koskiranta sanoi.

– Äijät (joukkuekaverit) ovat tienneet ja tietysti perhe ja hyvät ystävät. Muuten olen pitänyt sen itselläni.

Koskiranta myönsi, että uran viimeiseen otteluun valmistautumisessa oli omat haasteensa. Uran päättyminen voittoon lämmitti mieltä, vaikka pettymykseen päättynyt välieräsarja Pelicansia vastaan yhä kaihersi mieltä.

– Oli vähän erilainen päivä. Yritin päikkäreitä ottaa, mutta ei uni tullut, Koskiranta kuvaili.

– Siitä sai ekstralatausta, kun tiesi, että tämä on viimeinen. Voi olla, että normaalisti pronssipeli ei olisi sytyttänyt näin paljon, mitä tänään. Perhe pääsi paikalle, hieno oli lopettaa näin.


Koskiranta aloitti SM-liiga-uransa SaiPassa, mistä siirtyi kolmen kauden jälkeen Tapparaan. Tappara-jakso jäi yhteen kauteen, minkä jälkeen hän siirtyi KHL:ään. Seitsemän KHL-kauden kruunuksi Koskiranta voitti Gagarin Cupin Pietarin SKA:ssa keväällä 2017.

Uralta päällimmäiseksi nousevat ystävät ja juuri Gagarin Cupin voitto.

– Isoin homma on ollut pukukoppihomma ja hyvät ystävät. Joka puolelta on pystynyt luomaan ystävyyssuhteita ja perhesuhteita. Niitä tietysti jatkossakin vaalii, Koskiranta sanoo.

– Jääkiekossa kohokohta on ollut Gagarin Cup ja sitten Venäjän MM-kisat (vuonna 2016), joissa finaali hävittiin ja kaikki muut pelit voitettiin siihen asti. Se oli lähellä. Se oli kanssa hieno joukkue ja tuntui, että oli hyvä buumi siinä.

Ilveksessä Koskiranta ehti kiekkoilla kolmisen kuukautta siirryttyään joukkueeseen SaiPasta. Kokemusta hän pitää arvokkaana.

– Oli tosi hieno kokemus ja itselleni tosi tärkeää, että pääsi lopettamaan pelaten vielä näitä pelejä, Koskiranta sanoo.

– Se, miten pääsin koppiin saman tien mukaan. Muutamia tunsin ennestään, mutta viikon jälkeen tuntui, että olisin ollut koko kauden mukana.  Hieno kokemus ja tosi tärkeä kokemus itselleni.

Lue myös:

    Uusimmat