Mainos

Uosukaisen johtama suomalaisvaltuuskunta Venäjällä

Venäjän parlamentin ylähuoneen eli federaationeuvoston puhemies Jegor Strojev ylisti tiistaina Suomen ja Venäjän välisiä suhteita ottaessaan vastaan suomalaisen kansanedustajavaltuuskunnan. Valtuuskuntaa johtaa eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen.

-Maillamme on pitkät historialliset siteet, ja kaikki puhuu sen puolesta, että hyvät suhteet kehittyvät edelleen, Strojev sanoi. Hänen mukaansa Venäjän suhteet Suomeen ovat erittäin tärkeät etenkin kaupan alalla. -Me olemme matkalla maailmanmarkkinoille, ja tässä Suomella on kannaltamme erittäin tärkeä rooli, Strojev sanoi.

Puhemiehet totesivat yhdessä, että Suomen ja Venäjän välinen kauppavaihto kasvaa tasaisesti. Eniten yhteistyö kehittyy ja kauppavaihto kasvaa puhemiesten mukaan maatalouden ja metsäteollisuustuotteiden aloilla. Strojev huomautti erityisen tyytyväisenä, että Suomen ja Venäjän välinen rajakauppa on kasvussa.

Suomalaisvaltuuskunta saapui Venäjälle maanantai-iltana ja viipyy perjantaihin. Valtuuskunnan jäsenet tapaavat Venäjän parlamentin kummankin kamarin, federaationeuvoston ja duuman, jäseniä. Tapaaminen ulkoministeri Jevgeni Primakovin kanssa on peruutettu, koska Primakov on matkustanut vierailulle Keski-Aasiaan, Japaniin ja Kiinaan.

Keskiviikkona aamupäivällä Uosukainen puhuu federaationeuvostossa ja laskee seppeleen Tuntemattoman sotilaan haudalle. Illalla valtuuskunta lentää maakaasu- ja öljyvaroistaan tunnettuun Komin tasavaltaan ja tapaa tasavallan johtoa torstaina.

Valtuuskunta palaa Suomeen perjantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.