Mainos

Uosukainen toivoi tukea valtiosääntöuudistukselle

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen (kok.) toivoo, että eduskunnan käsittelyyn ensi viikolla tuleva valtiosääntöuudistus saa kaikkien tahojen tuen.

-Hyvässä yhteistyössä kaikkien valtioelinten kesken luotu kokonaisuus tyydyttää toivottavasti kaikkia, Uosukainen sanoi puheessaan valtiopäivien avajaistilaisuudessa tänään.

Uosukaisen mukaan uudistuksen valtiosäännön parlamentaarisia ominaisuuksia vahvistava henki sopii luonnollisesti eduskunnalle hyvin. Uosukainen iloitsi myös siitä, että ehdotettu uudistus lisää eduskunnan liikkumatilaa työjärjestyksensä suhteen eli mahdollistaa nykyistä joustavampia työskentelytapoja. Puhemiehen mukaan eduskuntatyön kehittämistä jatketaan myös nyt alkaneilla valtiopäivillä.

Ahtisaari kiitteli

Presidentti Martti Ahtisaari on tyytyväinen valtiosäännön uudistamista koskevaan esitykseen. Presidentin mielestä uudistuksessa turvataan ulkopolitiikan yhtenäisyys ja johdonmukaisuus.

Nykyisessä eduskunnassa vuoden 2000 alusta voimaan kaavailtu valtiosääntöuudistus tarvitsee taakseen enemmistön. Seuraavan eduskunnan olisi hyväksyttävä se kahden kolmasosan enemmistöllä. Hallitus ja suurin oppositiopuolue keskusta eivät ole päässeet yksimielisyyteen pääministerin valintatapaa koskevasta pykälästä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.