Mainos

Uosukainen: Kansanedustaja ei voi olla luottamuksesta lomalla

Eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen mukaan kansanedustajan saamasta luottamuksesta ei voi olla lomalla.

Uosukainen Riitta

-Parlamentarismi edellyttää sitoutumista ja nöyryyttä kansan valituilta, olipa tehtävä eduskunnassa mikä tahansa, kirjoittaa Uosukainen Turun Sanomien kolumnissaan.
Uosukainen sanoo arvostavansa kansanedustajan luottamustehtävää päivä päivältä enemmän ja toivoisi muidenkin arvostavan. Hänen mukaansa kansanedustajan työssä kyse ei ole toimesta tai virasta.
Uosukainen kehuu kolumnissaan paitsi kansanedustajan vaativaa työsarkaa myös uutta perustuslakia, joka korostaa parlamentarismia ja perusoikeuksia.
-Kansanedustajilla on oikeus saada tietoja myös valmisteluvaiheessa olevista asioista aiempaa laajemmin. Uosukaisen mielestä eduskunnassa on panostettava lainsäädäntötyöhön ja annettava kansanedustajille riittävästi aikaa paneutua lakiesityksiin.
Heidän tulisi lisäksi käsitellä esityksiä kokonaisuutena, vaikka ne koskisivat lainsäädännön eri alueita. Uosukainen pitää arvokkaana ja harkittuna myös uutta eduskunnan työjärjestystä, jossa voidaan toki epätarkkuuksia korjata.
-Eduskunta on vaatelias ja joustava toimikenttä yhtä aikaa.
Eduskunta äänestää tänään keskustan puheenjohtajan Esko Ahon loma-anomuksesta ellei Aho ennen iltapäivää vedä anomustaan pois. Eduskuntaryhmien on tarkoitus tänään keskustella pelisäännöistä, joilla määriteltäisiin Ahon kaltaiset loma-anomukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.