Mainos

Unohda Photoshop, muokkaa kuvasi netissä

Enää ei ole pakko ostaa kallista graafista ohjelmaa valokuvien muokkaamista varten. Internet onkin täynnä sivustoja, joiden kautta valokuvia voi säätää, vääntää ja kääntää ilmaiseksi - suoraan selaimessa.

Digitaaliseen valokuvaukseen tottuneille tarve muokata otoksiaan on arkipäivää. Milloin kuvakokoa pitää pienentää, värejä säätää, rajata kuvaa paremmin.

Valitettavasti useimmat kuvanmuokkausohjelmistot ovat harrastelijan näkökulmasta turhan kalliita tai ne vaativat tietokoneelta runsaasti hevosvoimaa.

Tutustuimme eri sivustoihin, joilla online-muokkaaminen on mahdollista. Verkkosivut ovat ilmaisia, joskin usein tiettyjä tehosteita varten pitää rekisteröityä palveluun.

Palveluilla on toki paljon keskinäisiä eroja, mutta useimmat tarjoavat perusmuokkaukseen tarvittavien rajaus- tai värityökalujen ohella samoja erikoistehovaihtoehtoja. Monet lainaavat ideoita työkaluihin ja käyttöliittymiin ehkäpä maailman tunnetuimmalta kuvanmuokkausohjelmistolta, Adoben Photoshopilta.

Adobekin on ryhtynyt taistoon selainpohjaisten työkalujen kanssa, ja lanseerannut oman palvelunsa. Verrattuna kaupasta kiikutettavaan Photoshopiin verkkoversio on kuitenkin huomattavasti karumpi versio.

Verkkosovellukset yllättävät muokkausmahdollisuuksillaan. Muutamilla sovelluksilla kuvia voi koristella hyvinkin monipuolisesti, eikä tehosteilla täytettyjen kuvakollaasien tekeminen ole työn ja tuskan takana.

Testaamistamme kymmenestä sivustosta listassa olevat erottuivat edukseen monipuolisuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta. Varsinaista testivoittajaa ei löytynyt, sillä muutamista teknisistä eroavaisuuksista huolimatta mikään ei erottunut selvästi edukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.