Unkarin päävalmentaja iski kovan faktan Leijonat-ottelusta – "Tämä on mielenkiintoista"

Suomen jääkiekkomaajoukkueella on ollut tuskaisaa tähän asti joka ottelussa jääkiekon MM-turnauksessa – niin myös tänään, vaikka Unkari ottelun kolmannessa erässä numerot lopulta repsahtivatkin. Unkarin päävalmentajalla Kevin Constantinella oli lyödä ottelun alusta pöytään jopa yllättävä tilasto.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Unkari hävisi eilisen Ruotsi-ottelun tavoin tänäänkin 1–7, kun vastassa Tampereella oli kisaisäntä Suomi. Matsit eivät olleet kuitenkaan sisarussuhteessa toisiinsa.

– Tämä on mielenkiintoista, koska hävisimme Ruotsille ja Suomelle samalla tuloksella peräkkäisinä iltoina ja minusta pelit olivat täysin erilaiset koskien pelin pelaamista oikealla tavalla, Unkari-luotsi Constantine kommentoi.

Unkari teki valmentajansa mukaan pelin Ruotsille "vähän liian helpoksi" ja lähti siitä sisuuntuneena hallitsevaa mestaria Suomea vastaan asenteella, että se löisi parasta peliään jäälle. Se onnistuikin yrityksessään pakottaa Leijonat Ruotsia kovempaan urakointiin voiton eteen.

– Joukkueet tässä turnauksessa ovat meitä parempia. Se on fakta. Voit silti pelata peliä oikealla tavalla ja kykyjesi mukaisesti. Mielestäni teimme tänä iltana niin. Emme minusta voi pelata oikein tuon paremmin.

"Vähän levänneempiä ja vähän lahjakkaampia"

Eilinen Ruotsi-peli repesi Tre Kronorille jo hyvissä ajoin, mutta Suomea vastaan Unkari oli mukana vielä kolmanteen erään lähdettäessä, kun Leijonat johti vain 2–1. Eikä eilen pelaamisesta välipäivää viettänyt Suomi alati riepotellut Unkaria.

– Laukaukset olivat 4–1 meille ensimmäisen erän ensimmäisten 10 minuutin jälkeen, Constantine huomautti.

NHL:ssäkin urallaan valmentanut yhdysvaltalainen konkariluotsi totesi, että peräkkäisinä iltoina pelaaminen on rankkaa. Energiavaje näkyi hänen mukaansa kolmannessa erässä, johon Suomi mätti viisi häkkiä.

– He (suomalaiset) olivat totta kai vähän levänneempiä ja vähän lahjakkaampia. He veivät lopulta pelin.

– Kahden erän ajan löimme kampoihin. Loimme peliä.

Leijonat iski kolme ottelun maaleistaan ylivoimalla.

– Toivon, että alivoimamme olisi pystynyt tekemään parempaa työtä. Se oli minusta isoin taktinen ero pelissä, Constantine sanoi.

Hän ei laittanut kuitenkaan alivoiman epäonnistumista niinkään pelaajiensa piikkiin.

– Osa siitä on valmennuksellista. Otamme siitä vähän valmennustiimimme niskaan.

Lue myös:

    Uusimmat