Unkari irtisanoi kansallismuseon johtajan – ei noudattanut "homopropagandalakia", jota oli itse ollut mukana hyväksymässä

Unkarin kulttuuri- ja innovaatioministeri Janos Csak on irtisanonut maan kansallismuseon johtajan Laszlo Simonin, koska tämä ei noudattanut maan niin sanottua homopropagandalakia. 

Toissa vuonna säädetyn lain mukaan alaikäisiä ei saa altistaa sisällöille, joissa esiintyy esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä.

Budapestissa sijaitsevassa kansallismuseossa oli hiljattain esillä World Press Photo -näyttely, jossa oli kuvia iäkkäiden seksuaalivähemmistöjen edustajien yhteisöstä Filippiineillä. Äärioikeistolaisen Kotimaamme-puolueen kanneltua asiasta kulttuuriministeriö vaati museota kieltämään näyttelyn alle 18-vuotiailta. Museo kieltäytyi tekemästä niin, koska sillä ei ole oikeutta vaatia ihmisiä esittämään henkilöllisyystodistuksia.

Potkujensa jälkeen Simon kommentoi, ettei hyväksy ajatusta, että alaikäisiä pitäisi suojella häneltä itseltään tai hänen johtamaltaan museolta. Lisäksi hän painotti, ettei museo ole tarkoituksella rikkonut mitään lakia.

Simon on kuitenkin valtapuolue Fideszin entinen parlamentaarikko, ja hän oli mukana hyväksymässä Unkarin "homopropagandalakia", jota muun muassa EU on arvostellut.

Lue myös:

    Uusimmat