Mainos

United Brotherhood -jengin pomo kuultavana Aarnio-oikeudenkäynnissä

Jari Aarnion oikeudenkäynnissä on tänään tarkoitus kuulla liivijengi United Brotherhoodin johtajistoon kuulunutta miestä.   

Jengipomo kertoi esitutkinnassa asioita, jotka voisivat linkittää Aarnion 130 kilon hasiserän maahantuontiin.

Jengipomo sanoi, että Aarnio pyysi häntä etsimään vastaanottajan jollekin lähetykselle. Mies kertoi löytäneensä vastaanottajan ja välittäneensä tälle Aarnion antamat ohjeet, prepaid-liittymän sekä 5000 euron palkkion.  

– Esitutkinnan perusteella olen ymmärtänyt, että asia liittyy ilmeisesti ensimmäisen tynnyrin maahantuontiin huhtikuussa 2011. En ole osallistunut tuon huume-erän vastaanottamiseen enkä sen levittämiseen Suomessa. En tiennyt, että kyse oli hasiksen vastaanotosta, jengipomo kirjoitti loppulausunnossaan.  
    
Jengipomoa syytetään Aarnion ohella sekaantumisesta suureen määrään hasista, joten häntä ei kuulla todistajana vaan todistelutarkoituksessa.

Todistajan pitää puhua oikeudessa totta rangaistuksen uhalla, mutta syytetyllä tällaista velvollisuutta ei ole. Siksi todistelutarkoituksessa kerrotulla ei ole vastaavaa painoarvoa kuin varsinaisella todistamisella.   
Syyttäjä on kuitenkin luonnehtinut liivijengin johtajan kertomusta tärkeäksi osaksi mosaiikkimaista Aarnio-jutun näyttöä. Jää nähtäväksi, miten seikkaperäisesti jengipomo avaa asioita käräjillä vai avaako ollenkaan. Jengien koodistoon kuuluu sääntö, ettei muihin liittyvistä asioita puhuta.  

Molemmat miehet kiistävät syytteet. Aarnion puolustuksen mielestä syyttäjä on tynnyripäätelmissään hakoteillä. Aarnio on oikeudenkäynnin aikana vihjannut, että United Brotherhood olisi itse osallistunut huumetynnyreiden junailuun.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.