Ultrarikkaita on maailmassa yhtä paljon kuin Rovaniemellä asukkaita – nämä ryhmät kasvattavat varallisuuttaan lähivuosina

Superrikkaat rakentavat nyt luksusbunkkereita maailmanlopun varalle 1:34
Katso video: CNN tutustui superrikkaiden maailmanlopun varalle rakentamiin luksusbunkkereihin vuonna 2018.

Ultrarikkaiden määrä kasvoi viime vuonna, ilmenee konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin varallisuusraportista.

Raportissa ultrarikkaiksi määritellään henkilöt, joiden finanssivarallisuus on yli 100 miljoonaa dollaria eli yli 83 miljoonaa euroa.

Finanssivarallisuus koostuu käteisestä ja talletuksista, joukkovelkakirjoista, osakkeista sekä sijoitusrahastojen osakkeista, henkivakuutuksista ja eläkkeistä.

Tämän määritelmän mukaisesti myös Suomessa on kourallinen ultrarikkaita, käy ilmi viime vuonna julkaistusta Arvopaperin pörssirikasselvityksestä.

BCG:n mukaan maailmassa ultrarikkaita oli 6 000 enemmän kuin vuotta aiemmin, eli yhteensä noin 60 000 kappaletta.

Vertailun vuoksi: Rovaniemellä on suunnilleen saman verran asukkaita.

Ultrarikkaiden määrä on kasvanut jo vuodesta 2015 joka vuosi noin yhdeksällä prosentilla.

BCG:n mukaan heillä on tällä hetkellä yhteensä yli 18 tuhatta miljardia euroa sijoitettavaa varallisuutta, mikä on 15 prosenttia koko maailman finanssivarallisuudesta.

Aiempaa useampi ultrarikas on nainen

BCG:n osakas Roope Talasmaa kertoo tiedotteessa, että ultrarikkaiden profiili on muuttumassa.

”Naisten osuus on jo 12 prosenttia, ja heistä suurin osa on Yhdysvalloissa, Saksassa ja Kiinassa”, Talasmaa sanoo tiedotteen mukaan.

Hänen mukaansa nuoremmat ikäryhmät, kuten 20–50-vuotiaat, joilla on jo miljoonien varallisuus, kasvattavat varallisuuttaan lähivuosina merkittävästi.

”Heillä on vanhempia sijoittajia pidempi sijoitushorisontti ja usein halu käyttää varallisuuttaan myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.”

Raportin mukaan Kiina ohittaa Yhdysvallat ultrarikkaiden kärkimaa vuonna 2029, jos maiden ultrarikkaiden varallisuus jatkaa kasvuaan nykyvauhdilla.

Global Wealth Report on konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin vuosittain julkaistava raportti, joka julkaistaan nyt 21. kerran.

Selvityksessä on mukana 97 maata. Luvuissa ei ole otettu huomioon valuuttakurssien muutoksia varallisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat