Ullanlinnan henkirikosta tutkitaan nyt murhana – lisäksi epäillyn epäillään tahallaan ajaneen autolla mereen

Poliisi on tehnyt teknistä tutkintaa Ullanlinnan henkirikoksen tekotapaan liittyen 1:34
Tekopaikkana ollut asunto on ollut eristettynä kohta kaksi kuukautta. Viime viikolla Rikospaikka-ohjelmassa kerrottiin, mitä tapauksesta tällä hetkellä tiedetään. Erityistä kiinnostusta kohdistuu henkirikoksen tekotapaan. Jo tuolloin spekuloitiin, että rikosnimike voi muuttua taposta murhaksi.

Poliisi tutkii nyt Ullanlinnan henkirikosta murhana. Aiemmin rikosnimike oli tappo.

– Syynä nimikkeen muuttumiseen ovat seikat, jotka ovat tulleet esiin tutkinnan aikana. Suunnitelmallisuutta tukevat useat erilaiset asiat, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen tiedotteessa.

Ullanlinnan epäilty henkirikos tapahtui viime vuonna 15.–16. joulukuuta. Poliisi kertoo, että sille ei ole esitutkinnassa selvinnyt yksittäistä motiivia henkirikokselle. Epäilty on kertonut poliisille oman versionsa tapahtuneesta.

Näin Ullanlinnan taposta epäilty ajoi perheensä mereen 0:45
Näin Ullanlinnan taposta epäilty ajoi perheensä mereen. Katso video.

Epäillään ajaneen aiemmin tahallaan mereen

Lisäksi poliisi epäilee, että murhasta epäilty mies olisi aiemmin ajanut tahallaan henkilöauton mereen matkustajia kyydissään. Tätä tutkitaan viitenä murhan yrityksenä. Teon kohteena olivat auton matkustajat.

Epäillyt murhan yritykset tapahtuivat elokuussa 2021, kun epäillyn kuljettama auto ajautui Vironaltaaseen Kauppatorin edustalla. Tapausta pidettiin aiemmin onnettomuutena ja siten liikenneturvallisuuden vaarantamisena, mutta nyt poliisi on aloittanut asiassa uuden esitutkinnan erittäin vakavalla rikosnimikkeellä.

– Ullanlinnan henkirikostutkinnassa on ilmennyt asioita, joiden perusteella epäilemme, että mereen ajaminen vuonna 2021 on ollut suunniteltu teko. Toistaiseksi emme ota kantaa siihen, millaisia nämä ilmenneet asiat ovat, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen poliisin tiedotteessa.

Syytteennoston määräpäivää rikoksissa on siirretty myöhemmäksi niin, että nyt syytteen nostamisen määräaika on 23. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat