Mainos

Ullakkohuoneiston palossa Eerikinkadulla Helsingissä ei henkilövahinkoja – tältä näytti paikan päällä: "Ilma oli sakeana savusta"

0:21
Kuvia palopaikalta Helsingin keskustasta.

Helsingin Eerikinkadulla paloi tiistai-iltana ullakkohuoneisto. Päivystävä palomestari Vesa Berg kertoi STT:lle iltakymmenen jälkeen, että palo saatiin rajoitettua rakennuksen sisäsiiven ullakolle niin, ettei se levinnyt muun rakennuksen palomuurin toiselle puolelle.

–  Ullakko on palanut täysin, ja sen alapuolisiin tiloihin tuli vesivahinkoja, koska oli pakko jäähdyttää niin, ettei tuli leviä koko rakennukseen, Berg kertoo.

Vesivahingoista kärsineet tilat ovat kaikki asuinhuoneistoja. Bergin arvion mukaan vesivahinkoja kärsineitä asuntoja on kymmeniä.

Bergin mukaan yksi asunto jouduttiin evakuoimaan. Yksi savua hengittänyt mies oli tuotu alas ylähuoneistosta, mutta muuten palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Helsingin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, että paikalla oli kuusi pelastusyksikköä, yksi johtoyksikkö ja ambulassi.

Lähistöllä palon aikana ollut MTV Uutisten toimittaja Tommi Forsman kertoo, että savua oli paljon.

– Ilma oli Ruttopuistossa sakeana savusta. Haju oli kuin jossain olisi lämmitetty saunaa, Forsman kertoo.

Forsman kertoo myös huomanneensa Annankadun olleen sakeana savusta, kun hän katsoi sitä Kampin keskuksen suuntaan.

Hätäkeskuksen tiedotteen mukaan tulipalo alkoi Eerikinkatu 9:ssä klo 20:30. Palo syttyi sisäsiiven ullakkotiloissa, tarkempaa paikkaa ei vielä voida määrittää. Kuvat: Janne Godenau

Kuva: Tommi Forsman.

Päivitetty 24.7. klo 5.23: Päivitetty viimeisimmät tiedot.

Korjattu 23.7. klo 21.22: Lähistöllä ollut toimittaja näki Annankadun olleen sakeana savusta, ei savun liikkuneen Kampin keskuksen suuntaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja