Ulkonäkö herättää kateutta: Jane uskoo olevansa liian kaunis saadakseen ystäviä

Psykologin mukaan ulkonäkö voi vaikuttaa negatiivisella tavalla sosiaalisiin suhteisiin – etenkin naisten kohdalla. 

Fitness-malli Jane Curnow, 51, uskoo hänen huomiota herättävän ulkonäkönsä olevan syypää siihen, miksi hän tuntee olonsa usein yksinäiseksi. Naisen mukaan ulkonäöllä on suurempi merkitys sosiaalisille suhteille kuin moni tulee ajatelleeksi. 

– Toisen avioliittoni päätyttyä ja sinkkuelämän alettua ymmärsin hyvinkin pian, kuinka paljon huomiota sain miehiltä osakseni. Sain jatkuvasti katseita ja kommentteja, ja minusta tuntui kuin miehet riisuisivat minua silmillään, Curnow kertoo ja lisää monien naisten tuntevan kateutta häntä kohtaan.

– Olen menettänyt monia ystäviä ja aina ajatellut sen olevan minun syytäni. En yhdistänyt sitä ulkonäkööni ennen kuin kolmekymppisenä, jolloin niin kutsutut ystäväni astelivat baareissa pois luotani miehiltä saadun huomion vuoksi, nainen lisää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ystävien menettämisellä oli vakavia seuraamuksia, sillä 32 vuoden iässä Curnowille diagnosoitiin masennus.

– Yhdessä hetkessä ymmärsin ulkonäköni voiman, mutta lopputuloksena ei ollut iloa tai onnellisuutta, vaan uskomatonta painetta. Kysyin itseltäni, että jos olen kerran niin hyvännäköinen kuin kaikki sanovat, miksi olen niin onneton. Miksi en elä unelmaani?

Kehonrakennus auttoi kiinnittämään huomiota terveyteen

Vielä nelikymppisenäkin sinkkuelämää viettänyt nainen uskoi elämänsä olevan ohitse, kunnes hän oivalsi, kuinka paljon hän on antanut ulkonäkönsä vaikuttaa ajatusmaailmaansa. Vihdoin hän ymmärsi, että ulkonäkö ja kauneus eivät ole tie onnellisuuteen, vaan tärkeintä on sisäinen kauneus ja se henkilö, joka sisälläsi asuu. Kehonrakennuksen myötä naisen elämään tullut terveyteen ja hyvinvointiin panostaminen ovat Curnowin kohdalla olleet asioita, jotka auttoivat häntä pääsemään yli masennuksesta ja löytämään elämäänsä jälleen iloa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nykyisin nainen työskentelee fitness-mallina ja elämäntapavalmentajana, ja toivoo antavansa nyt muille naisille mahdollisuuden löytää ja omaksua oma sisäinen ja ulkoinen kauneus aivan uudella tavalla. 

Ulkonäön vaikutus sosiaalisiin suhteisiin on todellinen ongelma. Tätä mieltä on Curnowin lisäksi myös terveys-ja hyvinvointipsykologi Marny Lishman, jonka mukaan hyvä ulkonäkö heijastuu negatiivisimmin naisiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Heitä ei välttämättä oteta vakavasti tai he eivät saa tunnustusta, jonka he ansaitsisivat. He saattavat myös tuntea yksinäisyyttä kateellisten ystävien vuoksi, ja he saattavat pelottaa potentiaalisia ystäviä, Lishman toteaa.

Curnowin kaltaisessa tilanteessa psykologi suosittelee etsimään ympärille ihmisiä, joiden seurasta nauttii ja jotka saavat olon tuntumaan hyvältä. 

Lähde: News.com

***


Lue myös:

    Uusimmat