Ulkoministeri Timo Soiniin kohdistunut hyökkäys ei vaikuta suunnitelmalliselta – poliisin teosta epäilemä viisikymppinen mies on kiinniotettu

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan sunnuntaina Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla ulkoministeri Timo Soiniin (sin.) kohdistunut hyökkäys ei vaikuta suunnitelmalliselta.

– Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa ja tapausta tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, kertoo tapauksen tutkintajohtaja Juha Springare.

– Tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole, että tapaukseen liittyisi erityistä suunnitelmallisuutta tai tekoon liittyisi muita henkilöitä, Springare sanoo poliisin tiedotteessa.

Hyökkäys saatiin estettyä

Välikohtaus tapahtui sunnuntaina päivällä, kun vuonna 1967 syntyneen miehen epäillään yrittäneen kohdistaa hyökkäyksen Soinia kohtaan.

Poliisi kertoi STT:lle, että epäilty huuteli jotain lähestymisyrityksen aikana, mutta huutelujen sisältöä poliisi ei kommentoi. 

Paikan päällä tilaisuudessa olleet poliisit saivat hyökkäyksen estettyä ja epäilty tekijä saatiin pian poliisin haltuun. Epäilty teki kiinnioton yhteydessä voimakasta vastarintaa, joka oli poliisin mukaan muun muassa lyömistä.

Mies kuljetettiin kiinniotettuna Vantaan poliisivankilaan jatkoselvityksiä varten. Tapauksen tutkinta jatkuu tänään Itä-Uudenmaan poliisissa muun muassa epäillyn tarkemmalla kuulustelulla.

Tapauksesta tiedotetaan lisää esitukinnan edettyä, mikäli jotain uutta ilmenee.

Lue myös:

    Uusimmat