Ulkoministeri Timo Soini luottaa hallituksen tukeen: "Sittenhän siitä äänestys tärskäytetään" – sai moitteet abortinvastaiseen tilaisuuteen osallistumisesta

Soini kommentoi oikeuskanslerin päätöstä ja sen vaikutuksia 2:36

Oikeuskansleri on ottanut kantaa Timo Soinin abortinvastaiseen tilaisuuteen Kanadassa toukokuussa 2018.

Ulkoministeri Timo Soini tavoitettiin päivällä eduskunnasta ja hän kertoi tutustuneensa huolella päätökseen.

Katso video yläpuolelta: Soinin haastattelu oikeuskanslerin päätöksestä

– Olen sitä kaksi tuntia lukenut huolellisesti läpi ja siinä lukee, että ulkoministeri Soini ei ole toiminut lainvastaisesti. Suomi on oikeusvaltio, asia on tutkittu ja tämän päätöksen mukaan eletään, Soini kommentoi.

Soini kommentoi kanslerin tekstin olevan painavaa sanaa ja kertoo ottavansa asiasta opiksi. Ulkoministeri ei kuitenkaan vastaa suoraan, aikooko hän osallistua jatkossakin samankaltaisiin tapahtumiin.

– Mun kanta on nyt varmaan selvä. Tämä on kannanotto Kanadan tilanteeseen ja siihen osallistumiseen siellä. Se on loppuunkäsitelty tällä päätöksellä.

Soini kuitenkin edelleen luottavainen hallituksen tuesta

Soinin mukaan hallituksen kansanedustajat ja ministerit ovat kaikesta huolimatta hänen takanaan. Opposition epäluottamuslauseeseen Soinilla on selkeä kanta.

– Tietysti jos oppositio epäluottamuslausetta esittää, niin sittehän siitä äänestys rätkäytetään.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti on kommentoinut Soinin osallistumisen tilaisuuteen olleen kaiken kaikkiaan ongelmallista. Hänen mukaansa Soinin olisi Suomen valtion edustajana pitänyt noudattaa kannanotoissaan erityistä varovaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat