Ulkoministeri Soini kristinuskon levittämisen takia Malesiassa pidätetyistä suomalaisista: "Toisen valtion suvereeniin päätösvaltaan ei voi puuttua"

Soini Malesian pidätyksistä: Ei toisen maan päätösvaltaan voi puuttua 3:33

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) sanoo, että Malesiassa pidätetyille suomalaisille annetaan apua lähetystön kautta, mutta Suomi ei voi puuttua asian oikeuskäsittelyyn Malesiassa.

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan Malesiassa pidätetyille suomalaisille järjestetään tulkkaus- ja oikeusapua. Ulkoministeriö alkoi hoitaa asiaa heti, kun se sai tiedon pidätyksestä.

– Wienin sopimuksessa on määritetty, miten tällaisissa tapauksissa voidaan auttaa. On syytä muistaa, että jokaisessa maassa toimii heidän oma lainsäädäntönsä ja asia etenee heidän oikeusprosessinsa mukaan.

– Suomen valtio ei voi mennä sanelemaan, mitä voi tehdä. Toisen valtion suvereeniin päätösvaltaan ei voi puuttua, Soini kommentoi medialle.

Kristillisen materiaalin jakaminen johti pidätykseen

Neljä suomalaista pidätettiin Malesiassa kristinuskosta kertovan materiaalin jakamisen vuoksi. Yksi pidätetyistä henkilöistä on kansanedustaja Mika Niikon (ps.) vaalipäällikkö Timo Valtonen, joka on myös kristillisen järjestön Joosua Mission toiminnanjohtaja. 

Niikko kertoi eilen MTV Uutisille, että Timo Valtonen seurueineen oli ollut matkalla Thaimaassa ja seurue oli päättänyt myös kiertää ympäröiviä maita.

Pidätyksen yhteydessä heidän hotellihuoneestaan takavarikoitiin 47 kynää sekä 336 pientä vihkoa, jotka sisälsivät Raamatunjakeita.

Suomalaisseuruetta saattaa uhata maassa 2–5 vuoden vankeusrangaistus, sillä Malesian laissa muslimien käännyttäminen toisten uskontojen edustajien toimesta on kielletty.

Lue myös:

    Uusimmat