UM vahvistaa: Neljä suomalaista pidätettiin uskonnollisten tekstien jakamisesta Malesiassa – hotellihuoneesta takavarikoitiin 336 vihkoa, joissa oli Raamatun tekstejä

UM vahvistaa: Neljä suomalaista pidätettiin uskonnollisten tekstien jakamisesta Malesiassa 0:33

Neljä suomalaista on pidätetty Malesian Langkawin saarella uskonnollisen materiaalin jakamisesta. Suomen ulkoministeriö on tietoinen tapauksesta.

Langkawin viranomaisten mukaan epäillyt ovat iältään 27–60-vuotiaita. Heidät pidätettiin keskiviikkona hotellilta, josta takavarikoitiin 336 pientä vihkoa, jotka sisälsivät Raamatunjakeita. Lisäksi hotellihuoneesta löydettiin 47 kynää.

Langkawin paikallismedia kertoo, että nelikko oli jakanut Raamatun tekstejä julkisilla paikoilla viime sunnuntaista lähtien.

Pidätyksen syyksi kerrotaan ulkomaalaissäännösten rikkominen ja "epäjärjestyksen" aiheuttaminen. Pahimmillaan suomalaisia uhkaa jopa 2-5 vuoden vankeus, jos heidät todetaan oikeudessa syyllisiksi. 

Ulkoministeriö selvittää asiaa

Suomen ulkoministeriö vahvistaa tapauksen. 

– Ulkoministeriö ja edustusto on tietoinen paikallisessa mediassa olevasta tiedosta. Pyrimme saamaan paikallisilta viranomaisilta lisätietoja tapauksesta. Vuositasolla meillä on reilu 200 tämänkaltaista tilannetta ympäri maailmaa, kertoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikönpäällikkö Antti Putkonen.

Ulkoministeriö kertoo, että tämän hetkisen tiedon mukaan Malesiaan on tehty yhteensä 295 matkustusilmoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat