HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta: "Ulkoministeriössä on pelon ilmapiiri"

20:46
MTV Uutiset live näytti Pekka Haaviston pitämän tiedotustilaisuuden 2.12. koskien väitteitä, joiden mukaan hän olisi määrännyt yksittäisen virkamiehen kotiuttamaan Al-Holin leirillä olevat niin sanotut ISIS-lapset ja toteuttamaan hakkeen ilman hallituksen päätöstä.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvostelee Helsingin Sanomien haastattelussa voimakkaasti ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) johtamistapaa.

Tuominen sanoo lehdessä, että ulkoministeriössä on ministerin toimien vuoksi pelon ilmapiiri.

Erimielisyyksien keskipisteessä on se, miten suomalaisten avustamisesta al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa pitäisi päättää.

Reilu kuukausi sitten Tuomisen vastuulta otettiin ministerin päätöksellä pois asiat, jotka koskevan suomalaisten avustamista al-Holin leirillä. Tuomisen arvion mukaan näin tapahtui osin siksi, että hänen ja alaistensa näkemykset eivät miellyttäneet Haavistoa.

Tuomisen käsityksen mukaan Haaviston päätös nimetä erityisedustaja al-Holin pakolaisleirillä olevien suomalaisten auttamiseksi on lainvastainen. Hän ei ota kantaa siihen, onko päätös sellainen, että siitä olisi säädetty rangaistus.

Ulkoministeri kiistää HS:lle väitteen pelolla johtamisesta. Hän sanoo tehneensä sen virheen, että EU-puheenjohtajakauden aikana hänellä on ollut liian vähän aikaa henkilökunnan kanssa.

Haaviston mukaan pakolaisleirillä olevien suomalaisten mahdollista avustamista koskevat päätökset on pitänyt tehdä äärimmäisellä luottamuksellisuudella hyvin pienessä piirissä eri viranomaisissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja