Mainos

Ulkomaalaiset miehet varastivat vanhuksilta rahaa raitiovaunuissa – yhä karkuteillä

Kahden ulkomaalaisen miehen epäillään varastaneen rahaa vanhemmilta ihmisiltä raitiovaunuissa Helsingin keskustan alueella.

Poliisilla on tiedossa kaksi tapausta, ja tekotapa on ollut molemmissa samantyylinen. Henkilöt ovat lähteneet seuraamaan uhreja sen jälkeen, kun uhrit ovat nostaneet rahaa ja lyöttäytyneet näiden seuraan eri verukkeilla.

Ensimmäisessä tapauksessa miehet olivat seuranneet vanhempaa naista Senaatintorin kupeessa ja auttaneet tämän pankin tuntumasta raitiovaunuun. Raitiovaunussa nainen huomasi, että hänen käsilaukkunsa oli auki ja hänen juuri nostamansa rahat olivat kadonneet.

Toisessa poliisille ilmoitetussa tapauksessa kaksi turistiksi tekeytynyttä miestä oli lyöttäytynyt vanhemman naisen seuraan Hakaniemessä. Toinen miehistä istahti kartan kanssa naisen viereen ja tiedusteli tietä sirkukseen. Kun miehet poistuivat raitiovaunusta, nainen huomasi lompakkonsa kadonneen.

Uhrit ovat kuvailleet epäiltyjä noin 40–50 -vuotiaiksi. Epäiltyjen pituus on noin 180 cm. Molemmat olivat pukeutuneet tummiin vaatteisiin, heillä oli tummat lainehtivat hiukset ja eteläeurooppalaiset piirteet.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista ja henkilöiden liikkeistä puhelinnumeroon 0295 417 931.

Pääkaupunkiseudulla tutkitaan useita samantyylisiä tapauksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.