Mainos

Ulkomaalainen mies kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon Loimaalla ja yritti törmätä autolla vastaantulevaan linja-autoon – miehelle luettiin syyte kaappauksesta

2:31
Loimaalla bussin rattiin tarttuneelle miehelle luettiin syyte kaappauksesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa luettiin tänä aamuna syytteet kaappauksesta tai kaappauksen yrityksestä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ulkomaalaiselle miehelle, jota syytetään viime joulukuussa tapahtuneesta Loimaan bussihyökkäyksestä.

Syytteen mukaan mies puuttui oikeudettomasti linja-auton ohjaukseen. Teko tapahtui joulukuun 4. päivä Loimaalla.

Mies oli matkustajana linja-autossa, kun hän yllättäen tarttui linja-auton ratista ja syytteen mukaan väänsi rattia voimakkaasti vasemmalle yrittäen saada ajoneuvon törmäämään vastakkaisesta suunnasta samaan aikaan lähestyneeseen linja-autoon.

Autot osuivat toisiinsa

Syytteen mukaan miehen toiminnan seurauksena linja-auto kääntyi osittain vastaantulevan liikenteen kaistalle.

Linja-auton kuljettaja onnistui kuitenkin pitämään ajoneuvon hallinnassaan. Myös vastaantulleen linja-auton kuljettaja teki samanaikaisesti väistöliikkeen tien oikeaan reunaan välttääkseen törmäyksen.

Syytteen mukaan kaappausyrityksen kohteeksi joutuneen linja-auton peili osui vastaantulleen linja-auton vasempaan takakulmaan. Molemmat linja-autot vaurioituivat.

Linja-autoissa oli yhteensä lähes 20 matkustajaa. Tapahtumahetkellä ajoneuvojen nopeudet olivat noin 30–40 kilometriä tunnissa. Tiellä oli myös muuta liikennettä.

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta

Syytteen mukaan miehen toiminta aiheutti vakavaa vaaraa liikenneturvallisuudelle.

Syyttäjä vaatii ulkomaalaismiehelle ensisijaisesti rangaistusta kaappauksesta tai kaappauksen yrityksestä, ja vaihtoehtoisesti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta pahoinpitelyn yrityksestä.

Miestä syytetään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, koska hänellä ei ollut vaadittavaa ajo-oikeutta, kun hän tarttui linja-auton rattiin ja käänsi ajoneuvon kohti vastaantulevaa linja-autoa.

Mies on ollut vangittuna tekopäivästä lähtien. Syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja