Loimaan bussikaappauksesta syytetty mies myönsi tarttuneensa linja-auton rattiin – kiistää syyllistyneensä kaappaukseen

2:31
Loimaan syytettyä bussikaappausta ryhdyttiin käsittelemään oikeudessa tänään

Loimaan bussikaappauksesta syytetty ulkomaalainen mies myöntää tarttuneensa linja-auton rattiin, mutta hän kiistää kaappauksen.

Miehelle luettiin tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa syytteet kaappauksesta tai kaappauksen yrityksestä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Syytteen mukaan mies puuttui oikeudettomasti linja-auton ohjaukseen. Teko tapahtui joulukuun 4. päivä Loimaalla.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta.

Lue myös: Ulkomaalainen mies kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon Loimaalla ja yritti törmätä autolla vastaantulevaan linja-autoon – miehelle luettiin syyte kaappauksesta

"Kaappauksen tunnusmerkistö ei täyty"

Syytetty mies myöntää kirjallisessa vastauksessaan, että hän tarttui linja-auton rattiin. Hän kuitenkin kiistää syyllistyneensä kaappaukseen tai kaappauksen yritykseen.

– Linja-auton kuljettaja on syytteen teonkuvauksen mukaisesti pitänyt ajoneuvon hallinnassaan, vastauksessa sanotaan.

Puolustuksen mukaan linja-auton kuljettaja on kertonut, että syytetty oli istunut ohjauspyörään tarttumisen jälkeen paikalleen normaalisti.

– Menettely ei täytä kaappausrikoksen tai sen yrityksen tunnusmerkistöä, puolustus kirjoittaa.

Autot vaurioituivat osumasta

Syytetty tarttui syyttäjän mukaan bussin rattiin ja yritti saada ajoneuvon törmäämään vastakkaisesta suunnasta lähestyneeseen linja-autoon.

Autot vaurioituvat osumasta, mutta kuski kuitenkin onnistui pitämään linja-auton hallinnassa. Vastaantulevan linja-auton kuljettaja teki väistöliikkeen. Molempien linja-autojen nopeus oli noin 30–40 kilometriä tunnissa.

Vaihtoehtoisena rangaistuksena syyttäjä vaatii miehelle tuomiota kahdesta pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Puolustuksen mukaan teonkuvauksessa ei edes väitetä, että syytetty olisi ottanut ajoneuvon hallintaansa.

– Hallituksen esityksen sisältöä arvioitaessa voidaan todeta, että ohjaukseen puuttumisen pitää olla merkittävyydeltään verrattavissa kulkuneuvon määräysvaltaan ottamiseen. (Syytetyllä) ei ole ollut sellaista määräysvaltaa, puolustus kirjoittaa vastauksessaan.

Uuraisten syyte kaatui

Tiistaina puitiin vastaavantyyppistä, Uuraisilla sattunutta tapausta Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Teko tapahtui vain päivää ennen Loimaan tapausta.

Uuraisten bussikaappausjutussa kaappaussyyte kaatui ja mies sai sakkotuomion muun muassa vaaran aiheuttamisesta. Jutuilla ei ole poliisin aiemman kertoman mukaan yhteyttä toisiinsa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja