Ulkoilijan koira löysi kuukausia kateissa olleen naisen Raumalla – tapausta tutkitaan tappona: "Yksi linja saanut enemmän vahvistusta"

Omakotitalossa Eurajoen Sydänmaalla asunut 60-vuotias Lea Leikari katosi maaliskuussa. Reilut yhdeksän kuukautta myöhemmin hänen ruumiinsa löytyy vesistöstä Raumalta.   

Eletään maaliskuuta Eurajoella. Omaiset huolestuvat yksin asuvasta Leikarista, johon eivät ole saaneet yhteyttä muutamaan päivään ja tekevät katoamisilmoituksen poliisille. Henkilön etsintä muuttuu vain hieman myöhemmin henkirikostutkinnaksi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula Lounais-Suomen poliisista kertoo, että alussa tehtiin paljon selvitystyötä nimenomaan katoamiseen liittyen.

– Pian heräsi kuitenkin epäilys, että katoamiseen saattaisi liittyä rikos. Katoamiselle ei ollut järkevää syytä, eikä hän ollut lähdössä mihinkään. Asunnossa oli myös henkilökohtaisia tavaroita, mitä hän ei ollut ottanut mukaansa.

Huhtikuussa poliisi tiedottikin tutkivansa katoamista tappona. Kului kuukausia, kunnes joulukuun 27. päivä Raumalta löytyi ruumis.

– Ulkoilijan koira haistoi ruumiin vedestä, Hiltula sanoo.  

Tietääkö poliisi tekijän? 

Selvisi, että kyseessä oli kadonnut Lea Leikari. Ruumiin löytyminen vahvisti myös poliisin käsityksen siitä, että Leikari oli tapettu.

– Ruumiissa oli nähtävissä sellaisia merkkejä, että hän oli kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena.

Poliisi ei ole vahvistanut löytöpaikkaa. Myöskään sitä, onko poliisilla tiedossa epäiltyä tai epäiltyjä, ei Hiltula kommentoi. Vangitsemisia asiassa ei kuitenkaan ole tehty.

– Yksi linja, mitä on selvitetty, on saanut enemmän vahvistusta. Sitä tarkemmin selvitetään ja tutkinnan pääpaino on siinä, Hiltula toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja