Ukrainan sota vaikeuttaa Itämeren suojelua entisestään

Näin Ukrainan sota vaikeuttaa Itämeren suojealua
Videolla Miina Mäki kertoo, miten aiempi yhteistyö Venäjän kanssa auttaa Itämeren tilaa, vaikka nyt yhteistyö on jäissä.

Ukrainassa käytävä sota vaikeuttaa Itämeren suojelua entisestään, varoittaa erityisasiantuntija Miina Mäki John Nurmisen Säätiöstä.

Luontopaneeli havaitsi tänään perjantaina julkaistussa, tutkimustiedosta koostetussa Vedenalaisen luonnon köyhtyminen Suomen rannikkoalueilla -raportissaan, että luontokatoa esiintyy kaikkien Suomen merialueiden rannikkovesissä ja yhteensä 45 eri tavalla.

Itämeren rannikoilla on lukuisia maita, jotka tekevät yhteistyötä sen suojelemiseksi. Venäjän aloittama sota Ukrainassa on kuitenkin sulkenut sen Itämeren maiden yhteistyön ulkopuolelle, mikä vaikeuttaa työtä.

– Valitettavasti nimenomaan ympäristön kannalta, koska sehän yleensä on se, mikä tällaisissa kriisitilanteissa tärkeysjärjestyksessä tippuu alaspäin, Mäki toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Videolla hän kuitenkin kertoo, että kaikki panostukset Venäjän kanssa tehtävään ympäristönsuojeluun eivät ole valuneet hukkaan sodan alkamisen takia.

Luontokato etenee vauhdilla Suomen rannikolla 10:43
Kuuntele koko haastattelu videolta. Siinä keskustellaan, miten Itämeren herkkää luontoa voitaisiin auttaa ja kääntää luontokadon suunta.

Lue myös:

    Uusimmat