Ukrainan presidentti: "Putin aloitti sodan Ukrainaa ja koko demokraattista maailmaa vastaan"

Ukrainan presidentiltä tunteikas puhe:"Yhdessä meidän on pelastettava Ukraina" 1:43
Ukrainan presidentti puhui kansalaisille: "Yhdessä meidän on pelastettava Ukraina"

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjä on hyökännyt koko demokraattista maailmaa vastaan.

Venäjä on aloittanut hyökkäyksen Ukrainaan, ja räjähdyksiä on raportoitu ainakin Kiovassa, Harkovassa ja Odessassa. 

Katso presidentti Volodymyr Zelenskyin puhe yllä olevalta videolta. 

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan kiovalaiset pyrkivät pakenemaan kaupungista sankoin joukoin.

Uutistoimisto Reutersin julkaisemalla videolla Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui ukrainalaisille, ja sanoi Venäjän presidentin Vladimir Putinin hyökänneen demokraattista maailmaa vastaan.

– Tänään Venäjä aloitti invaasion Ukrainaan. Putin aloitti sodan Ukrainaa ja koko demokraattista maailmaa vastaan. Hän haluaa tuhota maani, meidän maamme. Ja kaiken, mitä olemme rakentaneet, ja minkä puolesta elämme.

– Osoitan sanani ukrainalaisille, ​​ja ennen kaikkea ukrainalaisille ​​sotilaille, jotka ovat jo torjuneet ensimmäiset vihollisen iskut. Olette rohkeita, olette katkeamattomia. Olette ukrainalaisia.

"Aloitamme Putinin vastaisen koalition rakentamisen"

Zelenskyin mukaan hän on keskustellut Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin, Puolan presidentin Andrzej Dudan  ja Liettuan presidentin Gitanas Nausedan kanssa.

– Aloitamme Putinin vastaisen koalition rakentamisen. Olen jo pyytänyt maailman johtajia asettamaan kaikki mahdolliset sanktiot Putinia kohtaan, ja antamaan täyden tuen sekä sulkemaan ilmatilansa hyökkääjiltä. Yhdessä meidän on pelastettava Ukraina ja demokraattinen maailma. 

Zelenskyi myös rauhotteli kansalaisia.

– Kaikki te ukrainalaiset, jotka ovat Ukrainan maaperällä: meidän ei tule panikoida. Kaikki te ukrainalaiset, jotka olette ulkomailla: tarvitsemme myös teidän tukenne. 



Lue myös:

    Uusimmat