Ukrainalta heti tyly vastaus Putinin tulitauolle: "Pitäkää tekopyhyys omana tietonanne"

Vladimir Putin määräsi Ukrainan sotaan joulutauon – asiantuntija:"Kyynistä taktiikkaa" 3:11
Katso myös: Vladimir Putin määräsi Ukrainan sotaan joulutauon – näin vetoa kommentoi asiantuntija Ilmari Käihkö: "Kyynistä taktiikkaa".

Volodymyr Zelenskyin lähipiiriin kuuluva presidentin neuvonantaja Mihailo Podolyak ampui nopeasti Twitterissä alas Vladimir Putinin tulitaukoehdotuksen.

Putin määräsi tänään venäläisjoukkoja pitämään tulitauon Ukrainassa huomenna ja ylihuomenna Venäjällä vietettävän joulun kunniaksi. Samalla hän ehdotti vastaavaa tulitaukoa myös Ukrainalle.

– Ensinnäkin, Ukraina ei hyökkää vieraisiin maihin ja tapa siviilejä, kuten Venäjän armeija. Ukraina tuhoaa ainoastaan alueellaan olevia miehitysjoukkoja, hän kirjoittaa.

– Toiseksi, Venäjän armeijan on lähdettävä miehittämiltään alueilta – vasta sitten se voi saada "väliaikaisen tulitauon". Pitäkää tekopyhyys omana tietonanne, hän vastasi Putinille.

Erdogan puhui sekä Putinin että Zelenskyin kanssa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kehotti aiemmin tänään käydyssä puhelinkeskustelussa Putinia julistamaan yksipuolisen tulitauon Ukrainaan, kertoi Turkin presidentin kanslia.

–  Presidentti Erdogan sanoi, että vaatimuksia rauhaan ja neuvotteluihin pitäisi tukea yksipuolisella tulitauolla ja näkemyksellä (Ukrainan sodan) oikeudenmukaisesta ratkaisusta, Erdogan sanoi hänen kansliansa mukaan.

Putin vastasi olevansa avoin vuoropuheluun Ukrainan kanssa, jos Ukraina ottaa huomioon "uudet alueelliset realiteetit". Kremlin mukaan vuoropuhelun ehtona on se, että Ukraina hyväksyy Venäjän miehittämät (Ukrainan) alueet venäläisiksi.

Erdogan keskusteli myöhemmin myös Ukrainan presidentin Zelenskyin kanssa, mutta ei maininnut tälle vaatimusta yksipuolisesta tulitauosta.

Zelenskyi kommentoi myöhemmin Erdoganin kanssa käymäänsä keskustelua Twitterissä, ja korosti, että Ukrainassa ei saa olla tunkeilijoita.

– Olen iloinen kuullessani, että Turkki on valmis osallistumaan rauhansuunnitelmamme toteutukseen, hän kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat