Ukrainalaisjuoksija löydettiin kuolleena – jälkiä kidutuksesta

Asukkaita odotti käsittämättön tuho Borodjankassa:"Katsokaa, tässä on kaikki mitä on jäljellä" 3:56
Katso videolta: asukkaita odotti käsittämätön tuho Borodjankassa.

Guinnessin ennätyskirjoihinkin suorituksillaan päässyt ukrainalaisjuoksija Serhiy Pronevych on löydetty kuolleena, kertoo ukrainalaiskanava Suspilne. 

Pronevych kerrotaan olleen Venäjän hyökkäyksen jälkeen mukana Ukrainan kodinturvajoukoissa. Hänen äitinsä Antonina ja muut Boromlyan kylän asukkaat olivat etsineet Pronevychiä hänen katoamisestaan lähtien. Pronevych oli kadonnut 12. maaliskuuta. Hänen ruumiinsa kerrotaan nyt löytyneen.

Ukrainalaisyyttäjien mukaan Pronevych olisi joutunut kidutuksen uhriksi. Perheen mukaan Pronevych oli mukana tiedusteluryhmässä, joka raportoi Venäjän tankkien ja kaluston sijainnista sekä liikkeistä. Kaikki yhteydet Pronevychiin katkesivat 12. maaliskuuta. Suspilnen lähteiden mukaan hän ei olisi kuollut heti. 

Pronevychin perheelle on kerrottu, että tätä olisi pidetty kellarissa, jossa hän olisi joutunut kidutuksen kohteeksi. Pronevychin ranteissa oli näkyviä jälkiä väkivallasta ja käsirautojen sekä köysien käytöstä. 

Pronevychin väitetään kuolleen kidutuksen seurauksena. Lähteet ja sairaaloissa ilmoittautuneet todistajat kertovat samanlaisista kidutusmenetelmistä. 

Ukrainan syyttäjät ovat avanneet tapauksia 120 samankaltaisista sotarikoksista Sumyn alueella, jossa Boromlya sijaitsee, mutta lopullisen määrän uskotaan olevan paljon suurempi. Venäjän joukkojen kerrotaan aloittaneen vetäytyminen alueelta ja tämän myötä on tehty löytöjä uhreista.


Lue myös:

    Uusimmat