Ukrainalainen sota-asiantuntija uskoo: Tšetšenian johtaja haluaa pettää Putinin ja irtautua Venäjästä

Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov saattaa haluta irtautua Venäjän federaatiosta. Tätä mieltä on ukrainalainen sota-asiantuntija Oleg  Zhdanov.

Hiljattain Kadyrov pyysi Venäjän Kremliä sijoittamaan ilmatorjuntajärjestelmiä Tšetšeniaan ja kutsui sitä "ennaltaehkäiseväksi taktiseksi toimenpiteeksi".

Tšetšenia on liittovaltion alueena Venäjän yhtenäisessä ilmapuolustus- ja ohjuspuolustusjärjestelmässä, jota Kadyrov pitää niin vahvana, että se voi ampua alas kaikki Naton ohjukset. 

Kadyrov, joka pyysi erillistä ilmapuolustusjärjestelmää, muisteli  Zhdanovin mukaan toista Tšetšenian sotaa, jolloin Venäjän ilmailu pommitti Tšetšeniaa ja ilmatilaa oli puolustettava.

– Hän petti Itskerian (Itškerian tšetšeenitasavalta) kerran, nyt hän haluaa pettää Venäjän. En ole yllättynyt Kadyrovin asenteesta, Zhdanov sanoi.

Itškerian tšetšeenitasavalta on nimitys, jota käytettiin Tšetšenian kansainvälisesti tunnustamattomasta separatistihallinnosta vuoteen 2007 asti.

Sotaekspertti Zhdanov kuitenkin epäili, ettei Putin antaisi Kadyroville erillisiä ilmavoimia. Asiantuntijan mukaan myöskään Valko-Venäjä ei todennäköisesti saa Venäjän hallitsijan Vladimir Putinin lupaamia ohjusyksiköitä.

Lue myös:

    Uusimmat