Ukraina: Venäjä pyrkii etenemään rintamalla ennen sotilasavun saapumista

Venäjä on edennyt tasaiseen tahtiin Itä-Ukrainan Donetskissa ja rintaman eteläosissa, kun Ukrainan joukot ovat kärsineet kuukausien ajan sotilas- ja ammuspulasta.

Venäjä tehostaa iskujaan ja yrittää saada lisää alueita haltuunsa ennen kuin ulkomaiden Ukrainalle myönnetty sotilasapu pääsee perille, Ukrainan armeijan komentaja sanoo.

Venäjä on edennyt tasaiseen tahtiin Itä-Ukrainan Donetskissa ja rintaman eteläosissa. Eilen Venäjä sanoi vallanneensa kylän Etelä-Ukrainassa.

Komentaja Oleksandr Syrskyin mukaan Venäjä tietää Ukrainan saavan pontta sotatoimiin, kun aseapu ja ensimmäiset F-16-koneet pääsevät perille Ukrainaan.

Ukrainan joukot ovat kärsineet kuukausien ajan sotilas- ja ammuspulasta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi viikonloppuna Sveitsissä pidetyssä Ukrainan rauhaa käsitelleessä huippukokouksessa, että ulkomailta saadun sotilasavun määrä on edelleen riittämätön ja toimitukset saapuvat myöhässä.

Zelenskyi on vedonnut ulkomaisiin liittolaisiin, että nämä nopeuttaisivat kymmenien luvattujen F-16-hävittäjien toimituksia ja kehottanut länsimaita lähettämään lisää ilmatorjuntapattereita.

Lue myös:

    Uusimmat