Ukraina teki sarjan tehokkaita iskuja Bahmutissa – tältä näyttää vetäytyvä palkkasotilasletka

Ukraina jakoi videomateriaalia Bahmutista – Wagner-sotilaiden pako tallentui kameraan 1:02
Tämän tilanteen drone kuvasi: Katso, kuinka wagner-sotilaat pakenevat Ukrainan pommitusta.

Ukrainan sisäministeriö jakoi tiistaina drone-videomateriaalia Bahmutin kaupungista, jossa väitetysti Ukrainan kansalliskaarti hätyyttää Venäjän riveissä sotivia Wagner-joukkoja pois alueelta. 

Videolla näkyy myös useita räjähdyksiä samalla alueella, joilla Ukraina kertoo eliminoineensa Wagner-jäseniä piilopaikoistaan.

– Venäläiset palkkasoturit vetäytyvät menetettyään osan joukoistaan. Kansalliskaarti jäljitti pakenijat dronen avulla ja rajavartijat tuhosivat tehokkaasti ainakin seitsemän sotilasta, ministeriö kertoo.

Bahmut tunnettiin ennen sotaa kuohuviinin valmistuksestaan ja suolakaivoksistaan. Puolustuksessa mukana olleen kansalliskaartin kommentit sisälsivät kuitin Venäjälle Bahmutin juurista.

– Miehittäjät eivät tule löytämään ainuttakaan hiljaista paikkaa Ukrainassa, ja heidän ainoa leposija on Bahmutin hedelmällinen maaperä, kansalliskaarti kertoo provosoivasti.

MTV ei pysty varmistamaan täysin videon tarkkaa sijaintia tai aikaa.

Bahmut on yksi päänäyttämöistä

Ukrainan Bahmut on ollut yksi Ukrainan sodan päänäyttämöistä alkuvuoden aikana.

Niin Ukraina kuin Venäjäkin ovat keskittäneet voimiaan alueelle. Lopputuloksena on ollut valtava määrä verenvuodatusta sekä täysin raunioitunut kaupunki.

Vaikka Venäjä on vyörynyt Bahmutiin viime aikoina laajalla mittakaavalla, on se kuitenkin kokenut alueella valtavia kalusto- ja sotilasmenetyksiä.

Venäjän puolustusministeri Sergei Soigu on kertonut, että Bahmutin valtaus on yksi Venäjän tärkeimmistä tehtävistä tällä hetkellä.

Video: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat