Ukraina syyttää Venäjää sotaa paenneiden siviilien ampumisesta – Venäjä kutsuu joidenkin kaupunkien humanitaarista tilannetta katastrofaaliseksi

Metrovaunuissa lapset ja vanhukset nukkuvat vierekkäin – tällaista on elämä metroasemalla sodan keskellä Harkovassa 3:24
Katso myös: Metrovaunuissa lapset ja vanhukset nukkuvat vierekkäin – tällaista on elämä metroasemalla sodan keskellä Harkovassa

Ukrainan armeija syyttää Venäjän joukkoja siviilin ampumisesta. Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan naisista ja lapsista koostuva joukko oli eilen perjantaina lähdössä kylästä Kiovan lähettyviltä sovittua evakuointireittiä pitkin, kun osaa ihmisistä ammuttiin ja osa pakotettiin takaisin kylään.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Kuolonuhreja on Ukrainan mukaan seitsemän ja joukossa on yksi lapsi. Viranomaiset ovat sanoneet, että takaisin kylään käännytettyihin on lähes mahdotonta pitää yhteyttä ja näille on vaikeaa tarjota humanitaarista ja lääkinnällistä apua.

Vahvistettua riippumatonta tietoa Ukrainan kertomuksesta ei ole, eikä Venäjä ole kommentoinut asiaa. Ukraina on syyttänyt Venäjän syyllistyneen sotarikoksiin kohdistaessaan iskuja siviileihin.

Venäjän joukot ovat lähestyneet Kiovaa viikonlopun aikana.

Venäjä syyttää Ukrainaa Mariupolin tilanteesta

Venäjä on puolestaan kutsunut Ukrainan humanitaarista tilannetta "katastrofaaliseksi" useissa kaupungeissa. Venäjä ei itse käytä aloittamastaan sodasta lainkaan termiä sota, vaan maa kutsuu sitä "sotilaalliseksi erityisoperaatioksi".

Venäjä on syyttänyt Ukrainaa infrastruktuurin tuhoamisesta siten, että siviilit jäävät vaille sähköä, vettä, ruokaa ja lääkkeitä.

Ukrainan kanta on se, että Venäjä on häirinnyt evakuointiyrityksiä eikä ole pitänyt kiinni sovituista tulitauoista. Erityisesti Mariupolin kaupungissa tilanne on myös avustusjärjestöjen mukaan erittäin kriittinen, eikä apua ole saatu perille.

Myös Venäjä on sanonut Mariupolin tilanteen olevan erityisen huono, mutta Venäjä syyttää Ukrainan "nationalisteja" satojentuhansien siviilien "pitämisestä ansassa" saarretussa kaupungissa.

Alueelta on useaan otteeseen raportoitu Venäjän kohdistaneen iskujaan siviilikohteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat